השחקן היהודי-אמריקני טוני רוברטס הלך לעולמו

רוברטס, יליד ניו יורק, השתתף בעשרות סרטים והיה מוכר בעיקר בזכות עבודתו עם הבמאי וודי אלן • תפקידו המפורסם ביותר היה בסרט "הרומן שלי עם אנני"

טוני רוברטס. צילום: AP

השחקן האמריקני ממוצא יהודי טוני רוברטס הלך לעולמו בגיל 85. רוברטס, יליד ניו יורק, השתתף בעשרות סרטים והיה מוכר בעיקר בזכות עבודתו עם הבמאי וודי אלן, איתו שיתף פעולה בשש הפקות שונות: "הרומן שלי עם אנני" (תפקידו המפורסם ביותר שבו גילם את רוב – חברו הטוב של אלבי – הדמות שגילם אלן), "ימי הרדיו", "שחק אותה, סם", "חנה ואחיותיה", "אבק כוכבים" ו"קומדיה סקסית של ליל קיץ".

טוני רוברטס ב"הרומן שלי עם אנני", צילום: יחצ

בנוסף השתתף השחקן בדרמות הפשע "סרפיקו" ו"חטיפת פלהם 123", בסרט האימה "בית אמיטוויל 3", כמו גם בסרטי טלוויזיה רבים והופעות אורח בסדרות דוגמת "מטלוק", "חוק וסדר" ואופרת הסבון "כל ילדיי".

בתו היחידה של השחקן, ניקול בורלי, אישרה אתמול (שבת) את דבר מותו, שנבע מסיבוכים של סרטן הריאה.

רוברטס אף היה שחקן תיאטרון מוערך, שהיה מועמד פעמיים לפרס הטוני (ה"אוסקר" של ברודוויי) על תפקידיו במחזות "How Now, Dow Jones" ובגרסת הבמה של "שחק אותה, סם" – כמה שנים לפני שגילם את אותו תפקיד של דיק כריסטי על המסך הגדול, בסרטו של וודי אלן. תפקידו האחרון היה ב-2017, ברימייק הטלוויזיוני של הסרט "ריקוד מושחת".

רוברטס עם וודי אלן, צילום: AP

טוני רוברטס נולד ב-1939 במנהטן, למשפחה יהודית. אביו היה שדר הרדיו הידוע קן רוברטס, ואילו אמו נורמה היתה אנימטורית. קריירת המשחק שלו התחילה ב-1962 כשלוהק למחזה "Something About a Soldier" בברודוויי, וארבע שנים מאוחר יותר הוא השתתף במחזה "אל תשתו אל המים" שנכתב על ידי וודי אלן הצעיר, מה שבעצם היה שיתוף הפעולה הראשון בין השניים.

רוברטס ברימייק ל"ריקוד מושחת", לצידה של דברה מסינג, צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר