פריחת הרקפות

תנופת הפיתוח של באר שבע לא פסחה על ענף הבניה למגורים * במסגרת הסכם גג שנחתם, מוקמות בעיר שכונות חדשות ואטרקטיביות שהופכות את האזור לאחד המבוקשים בישראל * פרויקט הדגל הבא הוא שכונת רקפות בה מוצעות כיום קרקעות לרכישה ליזמים ובונים פרטיים * שבעה דברים שלא ידעתם על השכונה המבוקשת ביותר בדרום הארץ

שכונת רקפות . צילום: (הדמיה): דגנס פתרונות ויזואליים מתקדמים

בשיתוף עיריית באר שבע ומשרד הבינוי והשיכון

1. שכונת וילות מהגדולות שנבנות בישראל.

העיר באר שבע נמצאת בתנופת פיתוח חסרת תקדים, והיא הופכת למטרופולין איכותי בדרום. כמטרופולין היא צריכה לספק מגוון אפשרויות מגורים לאוכלוסיות מקומיות וחדשות. וכך, בזמן שברחבי הארץ חלה ירידה בבניה של צמודי קרקע ושל בניינים נמוכים, שכונת רקפות בבאר שבע שנבנית כיום במסגרת הסכמי הגג, תכלול עם סיום הבנייה כ־4,000 יחידות דיור, 2,600 מהן בתים צמודי קרקע, 750 יחידות בבנייה מדורגת, וכ־800 יחידות בבנייה רוויה עד 6 קומות שייבנו בדופן השכונה על שדרות רגר. מדובר באחת משכונות הווילות הגדולות ביותר שנבנות היום בישראל ולאחר שמאות מגרשים לבנייה עצמאית של צמודי קרקע כבר נרכשו, כיום משווקים בשכונה מתחמים המיועדים לבנייה על ידי יזמים.

2 מיקום מושלם.

שכונת רקפות נבנית מאחורי אצטדיון טרנר, בצפון מערב באר שבע, עד לכניסה הצפונית לעיר. היא תהווה המשך של שכונת “הכלניות”, שכונת צמודי הקרקע הכוללת כ־1,200 צמודי קרקע שנבנתה במסגרת השלב הראשון של הסכם הגג והפכה לאחת השכונות המבוקשות בעיר.

במרחק כמה דקות בלבד משכונת רקפות נמצאים פארק ההייטק בלב רובע החדשנות, המרכז הרפואי סורוקה, אוניברסיטת בן גוריון, מרכזי מסחר, בילוי ופנאי, תיאטרון ומוסדות תרבות מובילים. השילוב בין חיי הקהילה האיכותיים שמציעה שכונת רקפות והמחירים שפויים, לבין אפשרויות התעסוקה והשירותים המתקדמים שמציעה באר שבע כמטרופולין מתפתחת, הופך את שכונת רקפות לחלופת דיור אטרקטיבית בדרום המדינה ובמדינה כולה.

3 שמירה על הטבע.

שכונת רקפות מתאפיינת בתכנון המתחשב בטופוגרפיה ובסביבה הטבעית ומכבד אותן, בדגש על שמירה על ערכי הטבע והנחלים הקיימים ושילובם בשטחים הציבוריים הפתוחים של השכונה. התכנון כולל שימור מבנים עתיקים במרחב הציבורי ובנייה דו־מפלסית התואמת את מבנה השטח. העצים שיינטעו יהיו מותאמי אקלים, נותני צל, מהירי צמיחה, מתוך כוונה להפוך את הרחובות למוצלים ומזמינים לשימוש הולכי רגל ורוכבי אופניים

4 הפיתוח בעיצומו.

שכונת רקפות נבנית במסגרת הסכם הגג העדכני ולמרות ששיווק הקרקעות טרם הסתיים, החברה הכלכלית לפיתוח באר שבע כבר מוציאה אל הפועל את הסכמי הגג ועבודות הפיתוח בשכונה בעיצומן. בקרוב יחל התכנון של מבני החינוך והציבור השונים ועבודות פיתוח לפארקים ציבוריים וגינות נוי, כך שכשראשוני הדיירים יאכלסו את השכונה היא כבר תספק להם איכות חיים ואת כל השירותים הנדרשים בשכונה חדשה.

5 חינוך בשפע.

לצד יחידות הדיור, יוקמו בשכונה מוסדות חינוך לילדים מהגיל הרך ועד לתיכון במוסדות מתקדמים. כמו כן יוקמו מרכז קהילתי ומרחבים קהילתיים, פארקים וגינות ציבוריות, שייתנו מענה למגוון הגילים בכל הקשור לחוגים ולפעילות העשרה.

6 תרבות פנאי שלא הכרתם.

תושבי השכונה והעיר כולה נהנים היום ממהפכה בתרבות הפנאי בעיר. בדופן הדרומי של השכונה, בסמוך לאצטדיון העירוני טוטו־טרנר והיכל הקונכייה, יוקם מתחם נופש ובילוי – קנטרי קלאב עם בריכות שחיה שייתנו מענה לשכונה ולצפון מערב העיר. בנוסף ייהנו התושבים מהאטרקציות החדשות בעיר כמו המידבריום – פארק החיות החדש של באר שבע, הלונדע – מוזיאון הילדים של העיר ומגוון של פארקים שכונתיים  המציעים מגוון פעילויות לכל הגילאים. כך, מול גוש דן העמוס והצפוף, תציע שכונת רקפות חלופה של בנייה נמוכה באווירה כפרית ובקרבת פעילויות הפנאי והתרבות שמציעה עיר גדולה.

7 תנאים מועדפים. בימים אלו, מתוך אמונה כי המלחמה רק מחזקת את הצורך של אוכלוסיות רבות להקים ולבנות בית בישראל ובדרום בפרט, שיווק הקרקעות בשכונה נמצא בעיצומו. באתר רשות מקרקעי ישראל התפרסמו שני מכרזים לבניית למעלה מ־250 צמודי קרקע בבנייה עצמית (חלקם עם עדיפות לבני המקום) ובמקביל רמ"י, משרד הבינוי והשיכון ועיריית באר שבע מציעים ליזמים להשתתף במכרז חדש לבניית 682 יח"ד בבנייה רוויה. מדובר במכרז במסגרת תוכנית דירה בהנחה, כאשר מחצית מהדירות ימכרו בהנחה משמעותית לזכאים במסגרת התוכנית הממשלתית ומחציתן ישווקו לרוכשים בשוק החופשי. רשות מקרקעי ישראל שיפרה את תנאי המכרז והתעניינות מצד יזמים גוברת, גם הם רואים את ההזדמנות בבניית בנייני בוטיק בשכונה האיכותית החדשה בבאר שבע.

שכונת רקפות בבאר שבע, צילום: (הדמיה):תכנון נעמה מליס אדריכלות ובינוי ערים

פרטי המכרזים ליזמים ובונים פרטיים נמצאים באתר רשות מקרקעי ישראל לחצו כאן >>

בשיתוף עיריית באר שבע ומשרד הבינוי והשיכון

כדאי להכיר