נוהרים למסעדות: גל הזמנות מקום ליום רביעי 

אחרי כחודשיים שבהם גם בתי הקפה והבארים היו סגורים, ברבים מהם תהיה תפוסה של 100% • מתווה הפתיחה יאושר מחרתיים 

מסעדת פופינה // צילום: עופר חן

הישראלים מתכננים לנהור בהמוניהם למסעדות החל מיום רביעי, לאחר הפסקת פעילותן במשך כחודשיים בשל משבר הקורונה.

המסעדנים הציגו לבכירי משרד הבריאות את מתווה החזרה לפעילות // צילום: עומר ברש

יש לציין כי לפי המתווה, פתיחת המסעדות תהיה במתכונת שונה מהרגיל. על פי ההסכם, מסעדות, ברים ומועדונים, ללא הופעות, אך עם אפשרות לתקליטן, ייפתחו על פי כמה כללים. במקרה שהמבנה מותאם להכיל עד 100 לקוחות, תתאפשר תפוסה של 100 אחוזים משטחו. במקרה שמדובר במבנה שמותאם להכיל יותר מ־100 איש, תתאפשר תפוסה של 85 אחוזים.

מרחק בין השולחנות יעמוד על 1.5 מטרים; המסעדות יחויבו במדידת חום לאורחים ובהקפדה על שטיפת כלים בטמפרטורה של 70 מעלות והקפדה על כללי היגיינה. ממשרד הבריאות נמסר: "נוסח ההנחיות יאושר סופית בתחילת שבוע הבא ויפורסם מייד לאחר מכן".

עוד בנושא:

• השף חיים כהן הציג לגרוטו את מתווה החזרה למסעדות

• עומר מילר: "אפתח מסעדה, שהממשלה תחפש"

• מושיק רוט סגר את המסעדה באמסטרדם

• המסעדות שחוזרות והמארזים שנשארים

מאתר Ontopo, אתר הזמנת מקום למסעדות, נמסר: "אחרי תקופה ארוכה שבה המסעדות היו סגורות, אנחנו מרגישים את הגעגוע של הקהל לבלות ולאכול טוב. מאז שפתחנו את מערכת הזמנות האונליין שלנו, אנחנו רואים גידול בהזמנות בכל שעה ביום, כאשר בתוך 48 שעות כ־30 אלף אנשים שריינו מקום למסעדות השונות.

בין הקטגוריות המבוקשות בקרב המזמינים ניתן למצוא את מסעדות השף, ומסעדות כמו OCD, מחניודה, אנימר, יפו־ת"א ופופינה כמעט בתפוסה של 100 אחוזים. המסעדות האיטלקיות מתמלאות גם הן ורושמות עלייה מרשימה. גם הברים זוכים לפופולריות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר