הישראלי הממוצע אוכל כ-20 ק"ג דגים טריים בשנה – 800 גרם בחודש. מעבר לכך הוא צורך עוד 800 גרם בממוצע מדי חודש של מוצרי דגים כמו סלטים, שימורי דגים, דגים מלוחים וכיוב'. נתונים אלה פורסמו היום על ידי משרד החקלאות ופיתוח הכפר לרגל חג הפסח. בחודש חג הפסח אנו צורכים יותר דגים בממוצע – כ-1.4 ק"ג. עליה של כ-75% לעומת שאר חודשי השנה. הדגים שמשלמים את המחירים ונושאים בעיקר הנטל הם הקרפיונים. בתקופת החג מוכפלת צריכתם.
לכתבות אוכל מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנוהשנה, מציינים במשרד החקלאות, צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-600 טון קרפיונים, כ-800 טון אמנונים וכ-300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ-600 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית. בסך הכל צפוי הביקוש בפסח לעמוד על כ-2,800 טון דגים, בדומה לשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו השנה גם פילה טרי של דגים שונים, בהם: בורי, אמנון, אדמונית, מוסר, פורל וקרפיון, בכמויות של כ- 30 טון.
כמה ביצים אנחנו אוכלים בחודש?
אבל אם הדגים משלמים את המחיר האולטימטיבי, יש גם פועלות שיעבדו קשה לקראת החג ואולי ישרדו אותו – התרנגולות. הישראלי הממוצע צורך מדי חודש כ-20 ביצים (240 בשנה). בחג הפסח חלה עלייה של כ-10% ל-22 ביצים לאדם סמוך לחג עצמו.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: מזעזע - ככה נראה עובר שאמו מעשנת
במשרד החקלאות מוסיפים כי הישראלים מעדיפים לצרוך ביצים רגילות, בעיקר בגדלים L ו-XL. כ-98% מהצריכה היא של ביצים רגילות, 2% מצריכת הביצים בישראל היא של ביצי חופש וביצים אורגניות. בישראל מיוצרות מדי שנה כ-1.85 מיליארד ביצים על ידי כ- 2,800 מגדלים המתגוררים ברובם באזור הצפון.
עוד מהנתונים עולה כי ישראל היא "מדינה עם ביצים". הצריכה המקומית לנפש בארץ גבוהה יחסית לעומת הצריכה במדינות אחרות, ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם, אחרי יפן, צרפת וארה"ב. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ-240 ביצים בשנה, לעומת יפן שניצבת בראש הרשימה עם כ- 350 ביצים לנפש בשנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו