מאגר לוויתן. הקונסורציום ההודי ינסה לפתח מאגרים בבלוק 32 // צילום: נובל אנרג'י

פיתוח האנרגיה הימית קיבל חיזוק מהודו

משרד האנרגיה העניק רישיון חיפוש נפט וגז טבעי לקונסורציום חברות הודיות • יובל שטייניץ בירך על המהלך: "יעודד חברות בינלאומיות לבוא ולהשקיע בישראל"

משרד האנרגיה העניק היום (שני) רישיון חיפוש גז טבעי ונפט במים הכלכליים של ישראל לקונסורציום חברות הודיות הכולל את החברות IOL, IOCL ,BPRL ,ONGC.

הרישיון ניתן לקונסורציום בבלוק 32 וזאת בהמשך להליך התחרותי לפתיחת הים שקיים המשרד בשנה האחרונה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

על פי עקרונות ההליך, הרישיון יינתן למשך תקופה של 3 שנים. בתום התקופה, ניתן יהיה להאריכו ל-3 שנים נוספות, בתנאי שבעליו ביצעו את תכנית העבודה ומתחייבים לבצע קידוח במהלך תקופת ההארכה.

כזכור, הקונסורציום התבקש להוכיח יכולת כלכלית שתתבטא בסך נכסים כולל של 400 מיליון דולר לפחות, והון עצמי של 100 מיליון דולר לפחות. כמו כן, נידרש הקונסורציום להוכיח יכולת מקצועית בתחום החיפוש וההפקה של נפט וגז טבעי בים. זאת, על מנת להבטיח כי יממש את הרישיון שבו זכה.

שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, בירך על המהלך ואמר כי במהלך השנה צפוי להתקיים הליך תחרותי נוסף לחיפושי גז טבעי ונפט, שיעודד חברות בינלאומיות לבוא ולהשקיע בארץ. שטייניץ הוסיף, כי לראשונה ההליך התחרותי הסדיר את אופן מתן רישיונות החיפוש וקבע תנאי סף לקבלתן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...