מתכוננים למונדיאל: המדריך המלא לבחירת גריל גז

הקיץ כבר פה ואיתו המונדיאל ויחד הם הופכים את מנהג האירוח והברביקיו לבלתי נמנע • כדי לעשות לעצמכם חיים קלים יותר, לפנק את האורחים ועל הדרך להקטין את הנזק הסביבתי, שווה לכם להשתדרג עם גריל גז איכותי • איך תדעו לקנות את גריל הגז הנכון? הכל בכתבה הבאה

צילום: ביגסטוק // המונדיאל בפתח והבירות כבר בקירור

גריל המופעל באמצעות גז משדרג לגמרי את חווית הצלייה, בין אם מדובר על פשטות התפעול ועד לדיוק ברמות הצלייה. מה שקשה לקבל בגריל פחמים, במיוחד כאשר לגרילי הגז הקיימים היום ישנן אפשרויות רבות ומגוונות מבחינת יכולת הצלייה והבישול שלהם וכן יכולת עישון הבשר באמצעות עזרים מיוחדים.

 

ביקשנו מיובל סלע טוניסהבעלים של חברת כרמל דיירקט וחובב ספורט בעצמו לעזור לנולעזור לכם, לעשות על האש עם משפחה וחברים, לראות משחק ולאכול טוב.

 

למה כדאי לקנות גריל גז איכותי?

 

ישנן כמה סיבות טובות ומשמעותיות מדוע כדאי לכל מי שאוהב בשר על האש לקנות גריל גז:

 

  1. פיזור חום - מבערי הגז בגרילי גז איכותיים מפזרים את החום בצורה טובה על גבי משטח הצלייה ומבטיחים לכם צריבה מדויקת יותר של הבשר. ככל שבוחרים גריל גז עם מבערים איכותיים כך פיזור החום יהיה טוב יותר.
     
  2. פחות עבודה - אין צורך לבזבז זמן על הדלקת פחמים, פיזור נכון ונפנוף..

גריל גז מאפשר לכם ליהנות מפחות דאגות בעת הצלייה ועוזר לכם להתמקד אך ורק בפעולת הכנת הבשר (או עוזר לכם לפנות יותר זמן לשתיית בירה, צפייה במשחק ושיחה עם חברים).
 

  1. ניקיון - מרבית גרילי הגז בנויים עם מערכות ניקוז שומנים האוגרות את השומן המצטבר בעת הצלייה. מגשי השומנים ניתנים לשליפה מהירה ולניקוי קל. בנוסף אין גחלים ואפר שצריכים להיפטר מהם בתום הצלייה.
     
  2. כמויות גדולות - בהיעדר העבודה הנלווית עם הפחמים, גריל גז מאפשר לכם להכין מהר יותר כמויות גדולות של בשר/ להכין נתחים שדורשים זמן, שליטה בטמפרטורות ולארח ללא דאגות וללא שעות רבות ליד הגחלים הלוהטות.

 

  1. מהירות - כמעט ללא תכנון מוקדם (מלבד קניית או הפשרת הבשר/ הדגים) ניתן להכין על הגריל ארוחות שלמות ללא כל מאמץ ובמהירות.

 

  1. טכנולוגיות בגרילי הגז קיימות מגוון טכנולוגיות שיכולות לשדרג את הבישול והצלייה שלכם: מבערי אינפרא אדום ייחודיים, חלקם מגיעים עד 900 מעלות לצריבה איכותית של הבשר, מבערי אינפרא אדום אחוריים לצלייה של נתחים גדולים ולשימוש בשיפוד מסתובב, כירות צד לבישול סימולטני, טכנולוגיית אינטגריל להפחתת בעירות ועשן בעת הצלייה ועוד..

 

ליהנות מגריל איכותי לכל המשפחה // צילום: ביגסטוק

 

בחירת הגריל המתאים ביותר עבורכם

 

לא כל גריל מתאים לכל סוג של משתמש

כאשר ניגשים לבחור גריל גז חשוב לבחור במוצר המתאים ביותר עבורכם, כדי לוודא זאת עליכם לשאול את עצמכם כמה שאלות לפני שניגשים לחנות או לאינטרנט בשביל לחפש:

 

  1. מהי התדירות בה אנחנו נשתמש בגריל?
  2. כמה אנשים ישמש הגריל?
  3. מה יהיה מיקום הגריל? - חצר, מרפסת, פינת ישיבה וכו'.
  4. מה התקציב שלכם?

 

ותמיד עדיף להתייעץ עם מומחה שמבין בתחום והוא בעל ניסיון של לפחות כמה שנים

 

 אלמנטים בבחירת הגריל הנכון

 

  • מבערים - הם החלק העיקרי והחשוב ביותר בגריל, הרבה יותר מהכיסוי המעוצב, המבער הוא הלב הפועם של הגריל, זה אשר מפיק את הלהבה ותורם לצליית הבשר.
    חפשו מוצר עם מבערי נירוסטה הם האיכותיים והמתקדמים ביותר בשוק כיום וכל החברות המובילות עושות בהם שימוש.
    מבערי הנירוסטה עמידים בפני חום גבוה, עמידים לאורך זמן, ובניגוד לחומרים אחרים מבערי נירוסטה קלים מאוד לניקוי ולתחזוקה.
     
  • מגני מבער - מגני המבער או בשמם השני מפזרי להבה עוזרים לכם לשמור על יעילות העבודה של הגריל ועל ניקיונו וכן אחראים על פיזור חום אחיד על גבי משטח הצלייה העדיפות היא לגריל בעל מפזרי להבה העשויים נירוסטה אשר יישמרו לאורך זמן.
  • בגריל ללא מגני מבער השומן מהבשר יכול לטפטף על המבערים ולסתום אותם, דבר שגורם לפיזור חום שאינו אפקטיבי ואחיד, לא רלוונטי לגרילים בטכנולוגיית האינטגריל שבהן הרשתות בנויות בצורה ייחודית אשר מגינה על המבער מפני השומנים.
     
  • רשתות צלייה - רשת צלייה טובה ואיכותית תהיה עשויה מברזל יצוק בציפוי אמייל ופורצלן או נירוסטה. רשת כבדה יחסית תהיה עמידה יותר למשך זמן.

 

  • ניקיון - גריל מלוכלך יגרום לצליית בשר עם טעמי לוואי ובנוסף לא יחזיק מעמד שנים רבות.

בנוסף, גריל שאינו מתוחזק כראוי יסבול מבעירות שומנים שעלולות לשרוף את המזון בתהליך הצלייה ואף לגרום לשריפת הגריל.

מכאן שכדאי להשקיע את מעט הדקות הנוספות לאחר השימוש בגריל על מנת לנקות אותו ולאפשר שימוש מיטבי בו למשך שנים!

מה גם שניקיון הגריל על בסיס תקופתי הינו תנאי הכרחי לקבלת אחריות- אז בכלל שווה לתחזק ולנקות אותו מדי פעם.

 

יש לנקות את הגריל באמצעות מברשת עם סיבי מתכתפליז נירוסטה. הניקוי יתבצע בצורה הבאה:

 

  1. יש להסיר את רשתות הצלייה ולנקות את הגריל בצדדיו הפנימיים משומנים שנדבקו.
  2. במידה ובגריל שלכם קיימים מפזרי להבה יש להסיר את משטחי הצלייה ולנקות את מפזרי הלהבה בעזרת מברשת הניקוי.
  3. נסיר את מפזרי הלהבה ונניח אותם בצד, כדי שנוכל לנקות את חלל הגריל בעזרת השפכטל, על ידי גירוד השומנים העודפים אשר מתקבצים בדפנות הגריל, אל המגש הייעודי.
  4. ננקה את חלל הגריל באמצעות מטלית לחה. נפנה את מגש השומנים על ידי הוצאתו ופינוי.

 

הגרילים האיכותיים משתלבים בכל עיצוב ואפילו מוסיפים לו סטייל // צילום: ביג סטוק

 

  • מערכת ניקוז - גרילים רבים מתהדרים במערכות ניקוז שומנים העוזרות לכם לשמור על תחזוקת הגריל, עמידותו בפני שימושים רבים למשך שנים וניקיונו השוטף.
    מערכת ניקוז השומנים עוזרת לכם להיפטר מהחלק הקשה ביותר לניקיון בגריל, מערכות אלו לרוב מנקזות את השומן המצטבר למיכל, מגש או כלי הנמצא בתחתית הגריל, מתחת למבערים. בחלק מהגרילים קיימים גם מגשים הניתנים לשליפה בקדמת הגריל.

על מנת לשמור על גריל הגז שלכם תקין לאורך זמן יש לנקות אותו ולתחזק תקופתית.

 

  • כיסוי - חלק אחרון הכרוך בניקיון (אשר אינו מגיע עם כל גריל) הוא הכיסוי - הכיסוי תורם לשמירה על גריל הגז שברשותכם אך יש חשיבות מכרעת לאוורור הגריל מדי פעם בייחוד אם מדובר בעונה גשומה כדי לוודא שלא הצטברו בפנים נוזלים ובכדי לייבש את הגריל.

בימים שבהם יש לחות גבוהה, לאחר שימוש בגריל יש לייבש אותו היטב ולאוורר אותו כדי שלא יתפתחו בו פטריות . יש לפעול כך גם כאשר יודעים שלא הולכים להשתמש בגריל לאורך תקופה.

 

  • אחריות - לא קונים מוצר ללא אחריות של חמש שנים לפחות!
    חברה איכותית המכבדת את עצמה ואת לקוחותיה תעניק לכם בעת הקנייה אחריות למשך חמש שנים או יותר, מאוד לא מומלץ להתפשר על נושא זה.
     
  • התאמת המוצר למיקום המיועד - קחו מידות של המיקום המיועד לגריל החדש שלכם ובדקו שאתם קונים מוצר המתאים למידות אלו למיקום המיועד (מרפסת, גג, חצר, מתחת לפרגולה וכו').
    לקוחות רבים מתלהבים ממוצר מסוים ומגלים, לדאבונם, כי הגריל פשוט גדול/ קטן מדי עבור המיקום המיועד. יש כיום גרילים עוצמתיים המתאימים גם למרפסות ולאזורים קטנים.

 

 

טעויות נפוצות

 

רבים מאתנו לא יודעים מספיק בשביל להימנע מטעויות אלו של חובבנים, תהפכו למקצוענים בעזרת מדריך זה והימנעו מטעויות של מתחילים:

 

  • כפתורי הפעלה - עדיף שכפתורי ההפעלה ימוקמו במרכז הגריל ולא בצדדיו, כפתורים הממוקמים בצדי הגריל מעידים על מבערים אשר מונחים לרוחב בגריל ולא לאורכו וגורמים לפיזור חום שאינו אחיד בנקודות הקצה.
     
  • רשתות צלייה - רשת דקה מדי או עשויה מחומר שאינו מתאים יכולה לגרום רק נזק לבשר שלכם. כמו כן, רשת שממוקמת קרוב מדי למבערים תתחמם במהירות ותשרוף את הבשר. העדיפו לבחור גרילי גז בעלי רשתות נירוסטה או יציקת ברזל בציפוי אמייל.
     
  • מבערים - העדיפו גרילי גז אשר המבערים שלהם עשויים מנירוסטה או יציקת ברזל, מבערים אלו יישמרו לאורך זמן.

 

  • אחריות - אין לרכוש גריל ללא אחריות של 5 שנים לפחות!

 

  • שירות - העדיפות היא לרכוש את הגריל מחברה מוכרת אשר גם מעניקה את השירות. 
    חברה עלומת שם - אם לא שמעתם אף פעם את שם החברה או לא מצאתם ביקורות טובות עליה ברשת כנראה שהיא לא שווה קנייה.
  • בגרילים כמו במכוניות, החברות המפורסמות ביותר הן האיכותיות ביותר. גריל גז איכותי יעזור לכם להדהים אורחים, לשמח את המשפחה, להאכיל קיבות רעבות רבות באירוע אחד מבלי להזיע ולהתאמץ יותר מדי ועדיין להיות על תקן המארחים ולא להרגיש מנותקים.

 

 

כדי ליהנות לאורך זמן אל תוותרו על אחריות ושירות // צילום: ביגסטוק

 

לסיכומו של עניין, יותר ויותר בתים בישראל מבינים היום את הצורך בגריל גז אשר תורם לאיכות החיים ולרגעי ההנאה מאוכל טוב ואיכותי אשר מוכן בזמן מהיר. בעזרת מדריך זה תוכלו לבחור גריל גז איכותי שמתאים בדיוק לצרכים שלכם. גריל גז איכותי קונים אצל יבואן רשמי המוכר מוצרים מהחברות הטובות ביותר בעולם וכן מעניק את האחריות והשירות למוצרים אלו.

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר