תעשייה במשבר: ישראל מתמודדת עם מחסור קריטי במהנדסים

התאחדות התעשיינים ו״HIT מכון טכנולוגי חולון״ מקדמים שיתוף פעולה לגישור על הפער בין האקדמיה וצורכי המשק

דרושים מהנדסים מכל הסוגים. צילום: Getty Images

המחסור ההולך וגובר באנשי מקצוע טכנולוגיים מציב אתגר משמעותי לתעשייה הישראלית, המחפשת פתרונות מעשיים לשילוב טוב יותר של בוגרי האקדמיה בשוק העבודה.

במטרה למצוא מענה אפקטיבי לבעיה זו, וכדי לבחון שיתופי פעולה בתחום החדשנות וההכשרה המקצועית הגיעו בכירי התאחדות התעשיינים, בראשות נשיא ההתאחדות, ד"ר רון תומר, לביקור מיוחד ב-HIT מכון טכנולוגי חולון.

את פניהם של בכירי ההתאחדות קיבלו נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב, סגן הנשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות, ד"ר רפאל ברכאן, מנכ"ל המכון, שמואל גולדברג, ופרופ' דודי ראב"ד, דקאן הפקולטה לעיצוב.

נציגי התאחדות התעשיינים, צילום: HIT - מכון טכנולוגי

במהלך המפגש נדונו הפערים ההולכים וגדלים בין צורכי התעשייה לבין הכשרת המהנדסים בישראל.

מצד אחד, נציגי התאחדות התעשיינים הדגישו את הצורך בהכשרה פרקטית ויישומית יותר, ומנגד, אנשי המכון הציגו מחקרים טכנולוגיים פורצי דרך בתחומים כמו רפואה דיגיטלית, הדפסת תלת-ממד ופתרונות חכמים לייצור מתקדם.

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT, התייחס לחשיבות שיתוף הפעולה בין האקדמיה לתעשייה: "הקשר בין HIT לתעשייה הישראלית הוא עמוד תווך בפעילות המכון. אנו מאמינים שהשילוב בין מחקר אקדמי לבין יישומים תעשייתיים יכול להוביל לפריצות דרך משמעותיות, ואני גאה על ההזדמנות לשתף פעולה עם התאחדות התעשיינים".

כחלק מהביקור, סיירו חברי ההתאחדות במעבדות המתקדמות של המכון, Living Lab ומעבדת MADE, בהן נחשפו לפרויקטים פורצי דרך המגשרים בין מחקר אקדמי לצרכים המיידיים של התעשייה. במהלך הסיור, הציג ד"ר רפאל ברכאן את העשייה בתחום הטכנולוגיות הדיגיטליות ברפואה, תחום שבו HIT נחשב לאחד המובילים בישראל. פרופ' מיכאל ווינוקור, ראש תחום הנדסת מערכות לתואר שני, שיתף בחזון לפיתוח שיתופי פעולה ארוכי טווח שיניבו תוצאות ממשיות בשטח.

"הקשר בין HIT לתעשייה הישראלית הוא עמוד תווך בפעילות המכון,

ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, הדגיש את חשיבות החיבור בין המוסדות האקדמיים לעולם התעשייה: "HIT הוא מוסד ייחודי שמחנך את הדור הבא של המהנדסים והמעצבים, המהווים את עמוד השדרה של התעשייה הישראלית. הביקור היום מדגיש את הפוטנציאל העצום לשיתוף פעולה, ואנו מצפים לעבוד יחדיו במיזמים שישפיעו לטובה על הכלכלה והחברה".

הוסכם להעמיק את שיתוף הפעולה ולהתמקד בקידום מחקר מתקדם והכשרה טכנולוגית התואמת את צורכי התעשייה. המסר שעלה היה חד וברור: ללא חיבור הדוק יותר בין האקדמיה לתעשייה, המשק הישראלי יתקשה לשמור על יתרונו הטכנולוגי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר