הדוח"ות האחרונים שפורסמו על ידי המגזין הכלכלי פורבס שיוצא לאור בארה"ב וחשף את מדרג 10 המדינות החזקות ביותר בעולם לשנת 2025. ישראל מדורגת עשירית ברשימה, כשארה"ב מדורגת ראשונה, ולאחריה סין במקום השני.
במקום השלישי ברשימה נמצאת רוסיה, במקום הרביעי בריטניה, במקום החמישי גרמניה. דרום קוריאה מדורגת שישית, לאחריה צרפת, יפן וערב הסעודית. ישראל, כאמור, סוגרת את הרשימה.
שיטת הדירוג נבנתה תוך בחינה של חמישה פרמטרים עיקריים: הנהגה, השפעה כלכלית, כוח פוליטי, בריתות בינלאומיות ועוצמה צבאית.
שיטת המדרג המדוברת פותחה בתור מודל על ידי חוקרי קבוצת BAV (בראשות פרופ׳ דיוויד ריבשטיין מבית הספר האמריקני למנהל עסקים ״וורטון״, שבאוניברסיטת פנסילבניה) לצד מגזין US News & World Report.
מקום ראשון ללא תחרות
כאמור, ארה"ב נמצאת בראש הרשימה, בין היתר בזכות נתוני התוצר המקומי הגולמי שברשותה שלה שעומד על כ-30.34 טריליון דולר. זאת לצד העובדה שמדובר בכלכלה הגדולה ביותר מבין שאר המדינות.
בנוסף, ארה״ב מפגינה עוצמה צבאית שאין לה עוררין, לצד רשת בריתות גדולה ביותר עם מדינות מעבר לים.
המעצמה האסייתית שמאיימת על ארה״ב
על פי הרשימה, לסין יש תוצר מקומי גולמי העומד על כ-19.53 טריליון דולרים, מה שהופך אותה למדינה השנייה בחוזקה בעולם. אוכלוסייתה עצומה ועומדת כ-1.4 מיליארד תושבים, מה שמקנה לסין כוח כלכלי וצבאי עצום. עם השנים, האומה הסינית הופכת לדומיננטית יותר ויותר בקרב מעצמות העולם, והשפעתה על הגיאופוליטיקה נוכחת בהחלט.
ערכה הכלכלי של רוסיה עומד על כ-2.2 טריליון דולרים - סכום זעום ביותר לעומת מעצמות כלכליות כמו ארה"ב וסין, אלא שכוחה הצבאי הפך אותה למדינה השלישית במידת השפעתה בעולם, כאשר רוסיה ממלאת תפקיד חשוב בענייני ביטחון עולמיים ובאירועים הגיאופוליטיים השונים.
כמה קטנה - ככה גדולה
עם כלכלה בשווי של כ-550.91 מיליארד דולרים בלבד, ישראל מדורגת במקום העשירי ברשימה. זאת, בעיקר בשל כוחה הצבאי, יחד עם פריצות דרך מחקריות וטכנולוגיות - והשפעה רבה על המצב הגיאופוליטי באזור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו