רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI מעריך היום (ב') שרק הידרדרות של השווקים הפיננסיים תמתן את מלחמת הסחר שנפתחה בסוף השבוע האחרון כשטראמפ הטיל מכסים של 25% על קנדה ומקסיקו ומכס של 10% על היבוא מסין.
"הניסיון לשחזר את מדיניות המכסים שבה נקט טראמפ בקדנציה הקודמת, בוודאי בעוצמה גבוהה יותר, בעייתי מאוד, שכן הוא מתעלם מנקודת המוצא השונה בה נמצאת הכלכלה האמריקאית כיום" אומר גוזלן.
"סביבת הביקושים החזקה בארה"ב מעלה את ההסתברות לכך שהעלאת המכסים תגולגל ברובה אל הצרכנים, כאשר ברקע נבלמה לאחרונה מגמת הירידה באינפלציה ברמה הגבוהה מהיעד.
"ההכרזה על הטלת המכסים בסוף השבוע האחרון רק מחזקת את החלטת ה-Fed, להפוגה בתוואי הפחתת הריבית בהמתנה להתבהרות ההשלכות של מדיניות ממשל טראמפ.
"ניראה כי חזרה לתוואי של ריבית יורדת יכול להגיע אם טראמפ ישנה את תוואי המדיניות (סבירות נמוכה) או לחילופין עקב הקשחה משמעותית בתנאים הפיננסים ופגיעה ניכרת בצמיחת המשק האמריקאי. לעומת הטון הזהיר יותר מצד ה-Fed, ה-ECB ממשיך לספק מסרים יוניים.
"היחלשות המומנטום בפעילות בגוש היורו והסיכון ממלחמת הסחר הובילו את ה-ECB להפחת הנוספת בריבית ל-2.75%, ולאותת על המשך הפחתת ריבית, להערכתנו לסביבה של כ-2%" מוסיף גוזלן.
להערכתו, ארה"ב אמנם פחות חשופה באופן ישיר לפעילות הסחר, אך היא חשופה להשפעה העקיפה של עלייה באינפלציה, לסביבת ריביות גבוהות יותר ולהרעה בתנאים הפיננסים. "מכיוון שההסתברות להטלת מכסים נתפסה כחלקית בלבד, ובעיקר התמקדה בסין, המהלך מהווה הפתעה שלילית ולכן צפוי לפעול להערכתנו להמשך התחזקות של הדולר, לרעת שוק המניות ועם השפעה מעורבת על שוק איגרות החוב הממשלתיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו