אנליסטים: עימות בין טראמפ ליו"ר הפדרל ריזרב - בלתי נמנע

בסוף השבוע הטיל נשיא ארה"ב מכסים על קנדה, מקסיקו וסין וזה מעלה חשש מפני עליית מדרגה אינפלציונית • טראמפ רוצה ריבית נמוכה וכאן הוא נתקל בג'רום פאוול שפועל על פי כללים אחרים

טראמפ. צילום: EPA
סוף השבוע היה דרמטי בכל הנוגע לכלכלה האמריקאית ומכאן לכלכלה העולמית. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הטיל מכסים של 25% על מוצרים שמיובאים מקנדה ומקסיקו ומכסים של 15% על מוצרים שמיובאים מסין וזה כמובן מעלה את החששות של הכלכלנים מפני עליית מדרגה אינפלציונית, מה שיקשה (מאוד) על יו"ר הפדרל ריזרב להוריד את הריבית במעלה הדרך.
 
ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares, כותבת למשקיעים כי "העימות בין טראמפ לפאוול בלתי נמנע". טודורובה אומרת כי ישיבת הריבית האחרונה של הפד הבהירה כי לא צפויות בקרוב הורדות ריבית. היו"ר פאוול הציג עמדה נוקשה יותר והבהיר את התלות של המשך המדיניות בטיב הנתונים, וההצהרה הרשמית השמיטה ניסוחים קודמים על התקדמות בתחום האינפלציה וסימני חולשה בשוק העבודה.
 
"נראה כי הבנק לא ישקול הורדות ריבית על שיצטברו נתונים שיראו כי האינפלציה מתקרבת ליעד של 2%. החלטת הריבית הציפה מחדש את המתח בין הפד לנשיא טראמפ, שביקר את הבנק על החלטתו והאשים אותו באינפלציה. פאול נמנע מעימות עם טראמםפ והוא נחוש לשמור על עצמאותו. עימות בין הפד לממשל נראה בלתי נענע, דבר שעשוי להגביר את העצבנות בשווקים. העמדה הנוקשה יותר של הפד, בהשוואה להורדות הריבית שמבצעים בנקים מרכזיים אחרים בעולם, יוביל להתחזקות הדולר ויכביד על היצואנים האמריקאים".
 
אירוע נוסף שהיה בשבוע שעבר ויש לו פוטנציאל להיות אירוע מכונן בשווקים הוא הסיפור של דיפסיק. "באשר לטלטלת דיפסיק, אנחנו עדיין מחכים לראות האם ההתפתחות הזו תוביל להערכה מחודשת של השקעות ההון מצד החברות הגדולות באשר להוצאות החומרה, ומכך להחליש את מניות השבבים, או שמא היעילות החדשה שמציג המודל הסיני תביא דווקא לאימוץ גובר של AI בתעשיות נרחבות יותר, מעבר לטכנולוגיה, ובכך רק יגביר את הביקוש הרוחבי ל-AI. 
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר