הגרלת הלוטו האמריקנית. צילום: אי.פי

פרס שיא של 1.22 מיליארד דולר: המספרים שמטלטלים את עולם ההגרלות

בזמן שהגרלת "מגה מיליונס" מציעה פרס שיא של 1.22 מיליארד, העלייה הדרמטית במחיר הכרטיס חושפת את הפרדוקס של עידן המיליארדים • "השאלה היא - כמה כסף אדם אחד באמת יכול להזדקק לו?"

[object Object]

פחות סיכויים, יותר כסף: האם הגיע הרגע שבו העולם מפסיק להתרגש ממיליארד דולר? בעוד ימים ספורים תיערך הגרלת "המגה מיליונס" שתציע את הפרס השני בגודלו בהיסטוריה - 1.22 מיליארד דולר, אך דווקא הודעת החברה על שינוי דרמטי במחיר הכרטיס מעוררת סערה בקרב המהמרים.

האם הגיע הרגע שבו העולם מפסיק להתרגש ממיליארד דולר?, צילום: אי.פי

החל מחודש אפריל, מחיר הכרטיס בארה"ב יזנק משני דולרים לחמישה דולרים, עלייה של 150 אחוזים שמעלה שאלות על עתיד ההגרלות ועל הסכומים המסחררים שהפכו לשגרה.

כמה כסף אדם אחד באמת צריך?

הגרלת "המגה מיליונס" האמריקנית צפויה לשבור שיא, כשהפרס הגדול יעמוד על 1.22 מיליארד דולר. זהו אחד הפרסים הגדולים בהיסטוריה של ההגרלות בארצות הברית, וההערכות הן כי המספר המסחרר יוביל לגל רכישות נרחב של כרטיסי הגרלה.

"השאלה המרחפת באוויר היא מה יקרה כשפרס של מיליארד דולר יהפוך לשגרתי ואנשים יפסיקו להתרגש ממנו", אומר ג'ונתן ד. כהן, מחבר הספר "For a Dollar and a Dream: State Lotteries in Modern America".

מס המוטל רק על המעוניינים הגרלת "המגה מיליונס" האמריקנית, צילום: אי.פי

לדבריו, "אין מספר עגול קל אחרי מיליארד, אבל השאלה היא גם - כמה כסף אדם אחד באמת יכול להזדקק לו?"

בחודש אפריל הקרוב צפוי שינוי משמעותי בהגרלה. מחיר הכרטיס יזנק לחמישה דולרים. על פי גורמים רשמיים, השינוי יוביל לשיפור בסיכויי הזכייה ולפרסים גדולים יותר שיחולקו בתדירות גבוהה יותר.

מס המוטל רק על המעוניינים

בהשוואה, כאשר "המגה מיליונס" נוסדה ב-1996, הפרס הראשון עמד על חמישה מיליון דולר בלבד. כיום, הפרס המוצע של 1.22 מיליארד דולר (לפני מס) שווה ערך להכנסות מסיבוב ההופעות של טיילור סוויפט בסוף 2023, ויכול תיאורטית לקנות קבוצת בייסבול מקצוענית.

אמריקנית עם כרטיס הגרלה לכבוד ה"מגה מיליונס", צילום: אי.פי

"המגה מיליונס" ומקבילתה, "פאוורבול" נמכרות כיום ב-45 מדינות בארה"ב, בוושינגטון הבירה ובאיי הבתולה האמריקניים. ההגרלות הפכו לכלי משמעותי עבור המדינות לגיוס כספים ללא העלאת מיסים, כפי שכתב כהן: "ההגרלות נתפסו כנס תקציבי, הזדמנות למדינות ליצור הכנסות שנראות כאילו הופיעו משום מקום".

ההיסטוריה של ההגרלות מתחילה עוד ברומא העתיקה, כשקיסרים ואצילים ערכו הגרלות במהלך ארוחות ערב. בארה"ב, ההגרלות היו נפוצות כבר בתקופת המושבות ושימשו למימון המהפכה נגד בריטניה. תומס ג'פרסון אף הביע תמיכה בהגרלות, בכותבו כי הן מס "המוטל רק על המעוניינים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו