ראשי השלטון המקומי והאזורי פנו היום (ראשון) לשר התרבות והספורט, מיקי זוהר, בדרישה שיחזור בו מההחלטה לקצץ מתקציב הספריות הציבוריות. "אנו מתנגדים נחרצות למהלך, שפוגע בראש ובראשונה ברשויות החלשות ובתושבי הפריפריה. אנו מבקשים שתפעל מיידית להסרתו מסדר היום של ועדת השרים שתתכנס היום.
״מה אתם מסתירים מאזרחי ישראל?". ח"כ מיקי זוהר נואם בדיוני התקציב (ארכיון) // ערוץ הכנסת
"נדהמנו לגלות כי חרף הפרסומים על ביטול הקיצוץ ביחס לתקציב הספריות הציבוריות, בכוונתך לקצץ תקציב נוסף לרשויות המקומיות, בהיקף של 18 מיליון שקלים, בשנים 2025-2024", כתבו ראשי הרשויות. "הצעת החוק פוגעת ביכולת של הרשויות לספק שירות לתושביהן".
בישראל פועלות כיום 774 ספריות ציבוריות שמפעילות הרשויות המקומיות. בהתאם לחוק, הן מופעלות ללא עלות במטרה לאפשר לכלל תושבי ישראל, ללא קשר ליכולתם הכלכלית, ליהנות מנגישות לספרים ולמידע, מסביבת למידה ועוד.
על פי חוק, תקציב הספריות מגיע מהמדינה ומהרשויות המקומיות, אך לדברי ראשי השלטון המקומי והאזורי, "הרשויות המקומיות נושאות על גבן את חלק הארי בתקציבי הספריות הציבוריות. מבדיקה שבוצעה עם רשויות מקומיות, נוכחנו כי שיעורי השתתפות המדינה עומדים על אחוזים בודדים בלבד, בעוד הרשויות המקומיות מממנות כמעט 90% מתקציב הספריות הציבוריות".
ראשי הרשויות דורשים להוריד את עניין התקציב מסדר היום של ועדת השרים. "כשר התרבות והספורט של כל תושבי מדינת ישראל, האחריות שלך היא לוודא שכל תושבי המדינה יוכלו ליהנות מאותם השירותים, ללא קשר למצבם הסוציו-אקונומי".
ההוצאה הממשלתית על פרסום בערוץ 14 זינקה כמעט פי ארבעה אחרי הקמת הממשלה
בג"ץ הוציא צו על תנאי: המדינה תצטרך להסביר את תוספת התקציב למוסדות תורניים
פרסומת | כך תיירות יוצרת חוסן
לאחר הפיגועים האחרונים: תקציב ביטחוני לא מועבר ליישובים ביו"ש
"איך אתה קובע מה זו רשות חזקה ורשות חלשה?": לזימי נגד זוהר בקרב על מימון הספריות הציבוריות
נוסף על הדרישה להורדת הדיון מסדר היום, הם דרשו "בחינה מחדש של הסדרי המימון המשותפים".