גל ההתייקרויות נמשך: ויסוצקי מודיעה על העלאת מחירים בשיעור של שמונה אחוזים

חברת התה ששולטת במרבית השוק בארץ ואף הוכרזה כמונופול, הודיעה על התייקרות צפויה בחלק ממוצריה החל מחודש מרץ • הדבר מגיע על רקע גל עליות המחירים במשק המתרחש בשבועות האחרונים

ויסוצקי. בעלת מונופול. צילום: איתיאל ציון

חברת התה ויסוצקי הודיעה היום (חמישי) כי תעלה את מחירי חלק ממוצריה בשיעור של שמונה אחוזים החל מחודש מרץ. בין המוצרים שיתייקרו: החליטות והצ'אי, לא כולל אריזות התה הירוק והתה השחור.

הודעת החברה שהוכרזה בחודש יוני האחרון כמונופול בתחום התה מגיעה על רקע גל ההתייקרויות בשבועות האחרונים. השבוע חברת שטראוס הודיעה כי תעלה את מחירי רבע ממוצריה בשיעור ממוצע של 1.7%. גם שסטוביץ' הודיעה שלשום כי מפברואר היא תעלה את מחירי מוצריה בשיעור ממוצע של 10%. זאת אף ששיעור הדולר ירד בשלושת החודשים האחרונים ביותר מ־6%. 

ההחלטה להכריז על ויסוצקי כמונופול בשוק התה הירוק וחליטות הצמחים הגיעה לאחר הבדיקה שממנה עלה כי החלק של החברה במכירות תה ירוק וחליטות צמחים לקמעונאים גבוה מ-70%. כמו כן, ההחלטה התקבלה שכן לחברה יש כוח שוק משמעותי שמאפשר לה לגבות מחירים גבוהים יותר מאשר ספקים מתחרים. כוח השוק שימר לוויסוצקי דומיננטיות יציבה במשך שנים רבות. בשל כך, המתחרים התקשו להגדיל את מכירותיהם גם במקרים בהם הציעו מחירים נמוכים מאלה שהציעה ויסוצקי, וגם במקרים שבהם נכנסו מותגים חדשים לישראל, שזכו להצלחה בחו"ל.

מויסוצקי נמסר: ״בעקבות עלייה משמעותית במחירי חומרי גלם, אריזה ותשומות ייצור בשנים האחרונות, נבצע עדכון מחיר רק בקטגוריית החליטות ובטעמי הצ'אי בשיעור של כ- 8%, וגם זאת באופן אשר מפצה על העליות באופן חלקי בלבד. חשוב להדגיש שמוצרי התה הירוק והתה השחור, אשר לא התייקרו מאז 2012, יישארו ללא שינוי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר