קרוב למיליארד שקל "נמחק" משווי השוק של חברת שטראוס, כשהמניה ירדה בכ-9% בשלושה ימים, מאז ההודעה הדרמטית להימצאות הסלמונלה במפעל נוף הגליל.
עם ההודעה על הרחבת הריקול היום (רביעי) ירידת המניה החריפה ושערה צנח ב-4.28% בבורסה בתל אביב. כך שייתכן וכבר לא מדובר ב"פגיעה קלה בכנף", אלא המשקיעים מבינים שזה עוד לא סוף הסיפור ובורחים מהמניה.
החברה עצמה כתבה בהודעה למשקיעים כי "נכון למועד דו"ח זה החברה מעריכה כי לאמור צפויה להיות השפעה מהותית על הרווח של החברה לשנת 2022. החברה בוחנת את אומדני ההשלכות הכספיות על הדוחות של הרבעון הראשון של שנת 2022 ובכלל, ותדווח על כך בסיום הבחינה".
שטראוס ככל הנראה עוד לא יודעת כמה זמן המפעל יהיה סגור וגם התקלה עצמה לא אותרה. מכירות כלל קטגוריית המתוקים של החברה מסכמות בכ-850 מיליון שקל בשנה ומכניסה רווח של כ-85 מיליון שקל – כך לפי אחד הגורמים בתחום. אם ניקח בחשבון אובדן מכירות של חצי שנה (חודשיים אחורה של ריקול וארבעה חודשים השבתת המפעל), אז מודבר בהפסד של רווח של כ-40 מיליון שקל.
אבל הסיפור כמובן לא מסתיים כאן, משום שלאחר שהמוצרים יחזרו למדפים, החברה תצטרך לשקם את התדמית שנפגעה, דבר שעולה לא מעט כסף - הוצאות שיווק, פרסומות, מבצעים - הכל כדי להחזיר אליה את הצרכן הישראלי. אירוע הריקול העצום זאת מכה לא קטנה עבור חברת מזון שהערך הראשון שהיא אמורה להבטיח לצרכן זאת הבטחת איכות.
בנוסף, צריך לקחת בחשבון הוצאות נוספות אותן לא ניתן להעריך בשלב זה אך סביר להניח שגם הן יגיעו –קנסות, תביעות ייצוגיות ועוד.
ועדיין, מוקדם מדי להספיד את המניה ואת החברה. הרווח של החברה ממכירות מוצרי שוקולד וחטיפים מתוקים בישראל מהווה כ-8% בלבד מסך הרווח השנתי של החברה. היא מזוהה בציבור אומנם כחברה ישראלית, אבל היא חברה שיש לה פעילות ענפה בחו"ל – באירופה, במרכז ודרום אמריקה ובאירופה בהן היא מייצרת, קפה, מוצרי חלב, סלטים וממרחים. המכירות בישראל של שטראוס מהוות כ44% מכלל המכירות של החברה (לא כולל קפה ותמי 4).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו