שטראוס מתקדמת בתוכנית האסטרטגית ומוכרת לפפסיקו את סיגמנט הסלטים שלה בחו״ל בתמורה ל-900 מיליון שקל.
נשיא ומנכ"ל הקבוצה, שי באב"ד: "המהלך מהווה נדבך נוסף במימוש האסטרטגיה של הקבוצה, שמטרתה להתמקד בליבה העסקית, למנף את המשאבים שלנו בצורה הטובה ביותר ולהוביל מהלכים עסקיים משמעותיים עבור שטראוס. אנחנו מודים לכל עובדות ועובדי סברה לדורותיהם ולחברת פפסיקו, על המסע יוצא הדופן מחברת סלטים קטנה למובילת שוק החומוס בארה"ב"
שמה מאחור את משבר הסלמונלה
בתוך כך, כשנתיים לאחר שהתמודדה עם אחד המשברים הגדולים בתולדות החברה, שטראוס סגרה אתמול (חמישי) את פרק "ריקול הסלמונלה" מ-2022, לאחר שהוועדה המקצועית והבלתי תלויה בראשות השופטת הילה גרסטל קבעה כי אין להגיש תביעה נגד נושאי משרד בעבר בחברה על המשבר הגדול בתולדות החברה. במקביל אישרה הוועדה את ההסדר עם חברות הביטוח במסגרתו תקבל שטראוס פיצוי של 27 מיליון שקל.
נזכיר כי לפני כשנתיים מפעל הממתקים הגדול של שטראוס נקלע למשבר במסגרתו נאלצה החברה לסגור את המפעל ולטפל בשרשרת ליקויים שהתגלו בו. החברה לקחה את המשבר הזה ברצינות דיווחה לכל הגורמים הרלוונטיים והלכה כמה צעדים קדימה: מינתה ועדה בלתי תלויה בראשות השופטת בדימוס הילה גרסטל שנחשבת לשוטפת מוערכת לבדיקת שרשרת האירועים שהביאו למשבר כשבמקביל החליפה את שדרת הנהלה לרבות המנכ"ל גיורא בר דעה ומינתה תחתיו את שי באב"ד לשיקום החברה והחזרתה לפסים הראויים לחברה בסדר גודל כזה.
באב"ד שנכנס לתפקיד ב-2022 העביר את שטראוס שורה של שינוים למניעת הישנות מקרים מהסוג הזה, העביר את החברה תהליכי אוטמציה משמעותיים ויצק יסודות לחזרה לצמיחה מואצת וזה אירוע משמעותי ביותר לחברה בסדר גודל של שטראוס שנקלעה למשבר הגדול בתולדותיה ועוברת תהליכי שיקום עם מנכ"ל חדש.
כך או אחרת. המשבר הסתיים היום באופן רשמי ודירקטוריון החברה הביע אמון בתהליכים שהעביר באב"ד את החברה כך שהמלצות הוועדה הבלתי תלויה לא רק שאומצו אלא שנלקחו שלב אחד קדימה בהכנסת תהליכי עבודה קפדניים הרבה יותר.
מדירקטוריון שטראוס נמסר כי: "החברה עברה שינויים ותהליכים עמוקים שמעמידים את האיכות ובטיחות המזון בסטנדרטים בינלאומיים מובילים. לשטראוס יש מורשת של עשרות שנות מצוינות, ונמשיך להקדיש מאמצים לשיפור מתמיד כדי להביא את המוצרים הטובים והאיכותיים שלנו לצרכנים בארץ ובעולם."
משטראוס עצמה נמסר כי: "במרוצת השנתיים האחרונות, הובילה הקבוצה שורה ארוכה של מהלכים לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בתהליך; בתוך כך - הקימה מערך איכות ובטיחות מזון וגיבשה תרבות ארגונית לאיכות ובטיחות, הכוללת סטנדרטים מתקדמים המשפיעים על כל תהליכי העבודה, השקעה בתשתיות פיזיות ודיגיטליות במפעלי החברה, אימוץ תהליכי ממשל תאגידי וניהול סיכונים המתאימים לסטנדרטים בינלאומיים, וכל זה כדי להמשיך ולהבטיח מוצרי מזון באיכות ובסטנדרטים בלתי מתפשרים.
"החברה עברה למבנה ארגוני חדש שבו איחדה את כלל תשתיות האיכות והתפעול תחת משנה למנכ"ל וסמנכ"ל תפעול ושרשרת אספקה (COO), שהינו חבר הנהלת הקבוצה. מאז פתיחת המפעל לפני כשנתיים והחזרה למדפים של הממתקים, החברה ממשיכה להשקיע בחדשנות מוצרית על מנת להמשיך ולהביא את המוצרים לכל בית בישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו