הסערה התורנית הגיעה הבוקר (ראשון) כאשר חברת שטראוס הודיעה שוב פעם על חשש להימצאות סלמונלה במוצרים אותם היא משווקת, כאשר הפעם מדובר בדגני הבוקר "קוואקר" המיוצרים בארה"ב.
כעת, טכנולוגיית בינה מלאכותית חדשה המבוססת על למידת מכונה, תתריע על זיהום אפשרי עוד בטרם הוא מתרחש. ויש גם פטנט ישראלי שכבר מציע פתרון לבעיה.
הנזקים מאירועים אלו נאמדים בהון עתק - רק לפני שנה דווח כי חברת שטראוס הפסידה 90 מיליון דולר כתוצאה מזיהום בפס הייצור שלה שהוביל להשבתת המפעל. מלבד הנזק התדמיתי המובן מאליו, הסכנה הגדולה ביותר היא כמובן אסון בריאותי.
כל אלו הובילו להבנה כי לא מספיק לגלות את הזיהום כאשר הוא כבר נמצא על פס הייצור, אלא חשוב לחזות את ההתפרצות ולמנוע אותה עוד לפני שקרתה.
פטנט כחול לבן שכבר נרשם בארה"ב, סין, הונג קונג ואוסטרליה, מציג מערכת לסינון וטיהור אוויר המאפשרת סינון אקטיבי ללא תוצרי לוואי, והשמדה של 100% מהמזהמים. המערכת שפותחה בידי Dusmit מכילה גם חיישנים לחלקיקי 2.5 PM וחלקיקי 10PM .
אופן פעולת המערכת מתבסס על תרמו-דינמיקה, כאשר החלקיקים המזהמים עוברים במערכת מעין "מסלול מכשולים" שמשמיד אותם ברמה המולקולרית (כלומר לחלוטין). בדיקות שערכה החברה הוכיחו שהמערכת נמצאה יעילה בתנאי "העולם האמיתי" בכל הנוגע לסינון והפחתה משמעותית של מזהמים כדוגמת בקטריות, אבק, חיידק הבצילוס וכו'.
במקביל, סטארט אפ צרפתי בשם Spore.Bio עתיד לאפשר זיהוי מהיר ומדויק יותר של זיהומים במגוון תחומים, מה שיכול להוביל להפחתת הסיכון להתפרצויות. המערכת החדשה משתמשת באלגוריתמים מתקדמים של למידת מכונה כדי לנתח נתונים ולזהות סימנים מוקדמים של זיהום, מה שמאפשר תגובה מהירה יותר ומונע התפשטותו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו