בשל איומים: בנט יקבל אבטחה צמודה

המתח הפוליטי עולה, ככל שמתקרב מועד פקיעת המנדט שהעניק הנשיא ריבלין לנתניהו • קצין הכנסת הורה גם על אבטחת ביתו של יו"ר ימינה

נשאר עם 7 ממליצים בלבד. יו"ר ימינה נפתלי בנט, צילום: אורן בן חקון

איומים על יו"ר ימינה הובילו להחלטה חריגה: בהנחיית קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף, הוחלט כי החל מהיום (שני) ילווה יו"ר ימינה, ח"כ נפתלי בנט, באבטחה צמודה. כמו כן, ביתו של בנט ברעננה יאובטח באופן שוטף. ההחלטה התקבלה לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז כי הוא מסכים שבנט יכהן ראשון ברוטציה למשך שנה.

יו"ר ימינה, נפתלי בנט הגיב: "שמעתי עכשיו את הצעתו של נתניהו. אני חייב לומר - הצעה זו אינה מובנת לי. לא ביקשתי ממנו את ראשות הממשלה אלא ממשלה. ואת זה, לצערי, אין לו, כי סמוטריץ שרף את כל הגשרים להקמת ממשלת ימין. זה לא העניין שיציעו לי עוד משהו". הו הוסיף כי "לפני שלושה שבועות אמרתי לראש הממשלה שיש לו את האצבעות שלנו, ושיביא ממשלה׳. אתה לא צריך לשכנע אותי בעוד ועוד תופינים, תביא ממשלה - אנחנו מוכנים לעזור".

לדבריו, "אני רוצה לשמור פה על טון מכבד לראש הממשלה אבל חשוב להגיד דברים כהוויתם - בפשטות, בבחירות האלה הוא הקים מפלגת לווין, ועכשיו הוא לא מצליח להשתלט עליה. שיפנה את כל הסרטונים הנרגשים לסמוטריץ, כי לא ימינה היא המכשול לממשלת ימין".
לאחר מכן פנה נתניהו אל בנט בפעם השנייה, וקרא לו להצטרף לממשלת ימין. "בנט, אתה יודע יפה מאוד שברגע שתתחייב לממשלת ימין - יבואו אחרים אפילו בלי סער ויהיו לנו 61", כתב נתניהו בחשבון הטוויטר שלו. "הם מחכים רק לך. המכשול האמיתי להקמת ממשלת ימין הוא סירובך להסיר מסדר היום ממשלת שמאל ולהתחייב רק לממשלת ימין. עשה זאת היום!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר