במגזר החרדי והדתי מפעילים לחץ על משרד הבריאות לאפשר פתיחה רחבה של מירון לטובת הילולת הרשב"י. משרד הבריאות, מצידו, נמנע מלקבל החלטה בעניין כרגע, בין השאר מכיוון שיש לה השלכות רחבות גם על הציבור הכללי ועל אירועי תרבות וספורט שאינם פתוחים כרגע באופן מלא.
ההילולה במירון היא האירוע הדתי הגדול ביותר בשנה, ומושך אליו מאות אלפי בני אדם. השנה, לאור הצניחה בתחלואה והפתיחה של מתחמים ואירועים שונים שהיו סגורים במשך חודשים, עלתה גם דרישה לקיים את ההילולה כסדרה. בתחילה שקלו במשרד הבריאות לאפשר רק לבעלי תו ירוק להיכנס למתחם, אך מכיוון שמדובר במקום פתוח, לא ברור אם הדבר מתאפשר. אחת ההצעות היתה שנהגי האוטובוסים לא יאפשרו לאלו שאינם בעלי תו ירוק להגיע למירון, אך ההצעה נתקלה בהתנגדות מצד חברות האוטובוסים.
בימים האחרונים מפעילים גורמים חרדיים לחץ רב על גורמי האכיפה ועל משרד הבריאות שלא להטיל הגבלות על ההילולה. בדיון שהתקיים בלשכתו בשבוע שעבר, כינה שר הפנים אריה דרעי את ההגבלות "גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה", וציין כי "יש ירידה גדולה בתחלואה, ולכן יש לאפשר הגעה של כמה שיותר אנשים".

ראשי הערים החרדיות נפגשו עם השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, בבקשה "להבטיח את קיום אירועי ל"ג בעומר במירון ללא הגבלות", כפי שהגדירו זאת. בין השאר, השתתפו בפגישה ראשי הערים בני ברק, מודיעין עילית, ביתר עילית ואלעד.
"לא ייתכן שברחבי הארץ מתקיימים אירועי ענק, וכאשר מדובר בציבור החרדי - מייד נשמעת הדרישה להטלת הגבלות", אומר יו"ר פורום הרשויות החרדיות וראש עיריית ביתר עילית, מאיר רובינשטיין, "אנו קוראים לממשלה: עצרו את הטירוף הזה! אל תיתנו ידיכם לאפליה בוטה נגד הציבור החרדי. הודיעו עוד היום כי לא תהיה שום הגבלה למבקשים לבוא ולחגוג. לא ניתן להרדים את הציבור החרדי בהבטחות סרק. לא נשתוק עד שנקבל הבהרות ברורות מראש הממשלה ומשר הבריאות".

בינתיים במשרד הבריאות לא ממהרים לקבל החלטה. אמנם, ברור להם שיש חשש מסוים להדבקה מכיוון שמדובר במאות אלפים שמתכנסים יחד במתחם צפוף, גם אם הוא באוויר הפתוח. מנגד, קשה לעמוד בלחץ הכבד לאור התחלואה הנמוכה.
בתוך כך, התקיימה פגישה של הגורמים המקצועיים במשרד בניסיון להגיע להחלטות. אחת ההצעות שהועלו היתה לסגור או להגביל את הכניסה למתחם ציון קבר הרשב"י עצמו, ולאפשר תנועה ללא הגבלות מחוץ למתחם הסגור.