שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, נשא היום (שני) את נאום הפתיחה בכנס ירושלים ה-22 של קבוצת בשבע, והתייחס לסוגיית המתיחות בין הציבור החרדי לציבור הדתי-לאומי על רקע חוק הגיוס.
"אלמלא הריבוי הטבעי החרדי בירושלים, היה עומד כאן היום ראש עיר מוסלמי", אמר השר פרוש. "זה לא פוליטיקלי-קורקט להגיד את זה, אבל זו האמת". לדבריו, על פי נתוני מכון ירושלים למחקרי מדיניות, בשנת תשפ"ד מתגוררים בירושלים כ-600 אלף יהודים וכ-380 אלף ערבים, כאשר האוכלוסייה החרדית מהווה כ-46% מכלל היהודים בעיר.
השר פרוש הדגיש את תרומתן של המשפחות החרדיות לשימור הרוב היהודי: "האם זו לא נשיאה בנטל? האם אימא חרדית שמגדלת שמונה, עשר, או אפילו 12 ילדים, לא ראויה לקול בשאלה הרת הגורל מה משמר פה את העם היהודי?"
בהתייחסו למתיחות סביב חוק הגיוס, חשף השר פרוש כי גם בציבור החרדי עולות שאלות לגבי המשך התמיכה בהתיישבות: "בציבור שלנו יש כאלו ששואלים, האם הקשר הזה ביננו לא יקר לנו מידי? האם הגיבוי של היהדות החרדית לכל מהלכי ההתיישבות ביהודה ושומרון לא מאלץ אותנו לשלם מחיר יקר מידי ביחס ליכולת שלנו כציבור חרדי לשמור על אורח החיים השמרני שלנו?"
"יש מתיחות רבה בין הציבור שאני מייצג לציבור שאתם מייצגים, סביב המחלוקת הקשה בעניין חוק הגיוס והדרישה של הציבור החרדי להסדיר את מעמד בני הישיבות". אמר וקרא למציאת נוסחה שתאפשר כיבוד הדדי בין המגזרים: "אני מציע להכניס לחדר את ראשי הציבור הדתי ואת ראשי הציבור החרדי, ולדון בכובד ראש כיצד ניתן למצוא נוסחה שמחייבת את הכיבוד ההדדי". הוא הוסיף כי "הציבור הדתי לא מקבל את הכבוד הראוי לו ביחס לתרומתו בשדה הקרב, במיוחד במלחמה האחרונה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו