מדע לא בדיוני

מודל שקם לתחייה עם מופע לייזרים, סיור בנכס בלי לצאת מהבית - ככה משווקים היום נדל"ן

צילום: קבוצת אלמוג // אפליקציית DREAM של bmby עם פרויקט אלמוג כרמל מערב ,
צילום: קבוצת אלמוג // אפליקציית DREAM של bmby עם פרויקט אלמוג כרמל מערב

פעמים רבות נטען כי ענף הנדל"ן, המסווג כלואוטק, מתקשה לאמץ שיטות בנייה בטכנולוגיות חדשות. שיווק הנדל"ן, לעומת זאת, מפגין חדשנות ומאמץ אלמנטים טכנולוגיים ככלי עזר, דבר שהיה נכון לפני התפרצות מגיפת הקורונה והפך להיות חיוני מאז שהריחוק החברתי נכפה עלינו.

כמו תמיד, החדשנות התחילה בחו"ל ואז הגיעה אלינו. דמיינו את עצמכם נכנסים לדירה לדוגמה בשכונה בה חשבתם להשתקע ומרגישים מייד שהגעתם הביתה. את התחושה הזו יצרה החברה הברזילאית CARVALHO HOSKEN. החברה פיתחה סיור מותאם אישית בדירה לדוגמה בפרויקט חדש שהחלה לשווק.

רוצים להישאר מעודכנים כל הזמן? הירשמו עכשיו לניוזלטר של נדל"ן היום

מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>

המבקרים נתנו לנציגי החברה גישה לפרופיל שלהם בפייסבוק, על מנת שיוכלו לשאוב מידע רלוונטי. לקראת הביקור עוצבה הדירה על פי מאפייני המשפחה שבאה להתרשם – תמונות משפחתיות הוצגו בסלון ובחדרים, במסכי הטלוויזיות הוקרנו התוכניות האהובות עליהם או הושמעה המוזיקה שהם אוהבים. גם המטבח סודר כמו המטבח הביתי, מבחינת הריחות והצבעים. על מנת לחתום את חוויית הסיור הסוריאליסטי הם קיבלו שיחת טלפון עם הצעת מחיר אטרקטיבית בעודם מסיירים בדירה. 

מודל של פרויקט  EXCHANGE RAMAT GANשל אזורים ומגדל ביטוח  // צילום: אילן ספרא
מודל של פרויקט EXCHANGE RAMAT GANשל אזורים ומגדל ביטוח // צילום: אילן ספרא

ההיכרות עם הרוכשים הפוטנציאליים דרך פייסבוק איפשרה לחברה ליישם את המושג "טיילור מייד".  על פי נתוני החברה, 28% מהסיורים הללו הבשילו לחוזה רכישה.

חלק מהכלים הטכנולוגיים הכרחיים בתקופה הנוכחית, מאז התפרצות מגיפת הקורונה, כאשר לעיתים לא ניתן או יש חשש להגיע פיזית אל משרד המכירות או אל הדירה לדוגמה.

בעבר מחפשי הדירות הסתכלו על תוכניות מודפסות, ואולי על כמה הדמיות במחשב או סרט תדמית. היום הטכנולוגיה לוקחת את השיווק כמה צעדים קדימה ומשלבת מציאות מדומה, סיורים וירטואליים וחוויות אינטראקטיביות במרכז המבקרים. אז כיצד מתמודדים עם מגבלות הקורונה ומהם אמצעי הטכנולוגיה החדשים ביותר שחברות השיווק והיזמים המובילים במשק עושים בהם שימוש?

המודל קם לחיים

מרכז המבקרים של חברת אזורים מציע הצגה אינטראקטיבית של פרויקט EXCHANGE RAMAT GAN,  המשלבת בין מודל פיזי של מתחם הבורסה להקרנת לייזר מיוחדת. באמצעות טכנולוגיית video mapping   חדשנית ניתן להקרין ישירות על המודל ובכך לעורר אותו לחיים ולאפשר הצצה חווייתית אל העתיד - מתחם הבורסה השוקק של 2025.

"מדובר במופע אור קולי של ממש", אומר גיל גורביץ', סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת אזורים. "המופע משלב בין מודל פיזי מרשים של כל מתחם הבורסה, כולל הבנייה והתכנון העתידי, ובין סרט המוקרן על המודל עצמו באמצעות לייזר על וממחיש את הדינמיות, הקצב והתנועה הבלתי פוסקת של האזור כולו, כפי שייראה בעוד 5 שנים". 

אפליקציית 3Dtour מציגה את פרויקט שפירא 8 ברמת גן של חברת בית וגג  // צילום: באדיבות בית וגג
אפליקציית 3Dtour מציגה את פרויקט שפירא 8 ברמת גן של חברת בית וגג // צילום: באדיבות בית וגג

באמצעות אפליקציה ייחודית יוכלו המתעניינים לראות את המגדלים בפרויקט מכל זווית שירצו, לסייר בתוך תוכניות הדירה ולקבל הצצה מיוחדת לדירות ולעיצובים היוקרתיים של המעצבים דנה אוברזון, דוד לבנטל ומיכל האן.

הטכנולוגיה החדשנית מסייעת לקהל הרוכשים להשלים את מה שקשה לדמיין: לראות את תנועת האנשים הבלתי פוסקת, להרגיש את הקצב של האזור, לשמוע את המולת בתי הקפה והחנויות, להתרשם מהקירבה של הרכבת הקלה וכמובן -  לראות את הנוף העירוני מחלון הדירה או המשרד.  

"מתעניינים בפרויקט אנשים שחיים ונושמים את האווירה האורבנית, שרוצים להרגיש את הדופק של העיר ולקבל את החוויה המלאה", מדגיש גורביץ'. "הטכנולוגיה החדשנית מאפשרת להם לטעום מהחוויה הזו בדיוק. השימוש במודל החי מאפשר לנו להמחיש בצורה הטובה ביותר את החוויה הייחודית שהפרויקט מציע, מהאנרגיה האורבנית והשוקקת שבחוץ ועד סיור וירטואלי בדירות היוקרה".

החיים בתלת מימד

חברת אשדר מקבוצת אשטרום מציעה למתעניינים בפרויקט אשדר פרדס אונו בקריית אונו לראות במו עיניהם את הדירה על הנייר ולערוך סיור וירטואלי, באמצעות טכנולוגיה שפיתחה חברת 3Dcom.

מיפוי הפרויקט והאזור איפשר יצירת מרחב וירטואלי, בו יכול הקונה לשוטט כאילו הוא הולך במרחב הפיזי, דרך לובי הבניין ועד המרפסת בדירה, ממנה ניתן גם לראות את הנוף האמיתי שיראה הקונה ביום שייכנס לדירה, עם ציון מוקדי עניין באופק.

לדברי רחלי בריזל, סמנכ"ל שיווק ומכירות של חברת אשדר מקבוצת אשטרום: "האפשרות לראות את הדירה עוד טרם נבנתה מנגישה ומנעימה לקונה את תהליך הרכישה. כבר לא צריך לדמיין באמצעות תוכניות משורטטות ומורכבות, אלא אפשר ממש לראות את העננים חולפים בשמיים מעל המרפסת. השכונה החדשה, המוקמת כעת בקריית אונו, מושכת אליה משפחות צעירות, משפרי דיור ומשקיעים וצפויה להיות מוקד אטרקטיבי, למי שמחפשים איכות חיים ברמה גבוהה".

להגשים חלומות

חברת bmby מיקנעם פיתחה טכנולוגיה ייחודית למכירת דירות באינטרנט בתלת מימד, ללא צורך לצאת מהבית. החברה נבחרה לאחת מ-20 חברות הטכנולוגיה המבטיחות בענף הנדל"ן בארה"ב לשנת 2019 ע"י המגזין cio review.

דרך אפליקציית DREAMS רוכשים פוטנציאליים יוכלו לסייר בדירה ולחזות בה כפי שתיראה במציאות, ולקבל החלטה שתקל עליהם בביצוע העסקה.

DREAMS היא טכנולוגיה שמשנה את חוויית הקנייה על ידי מינוף טכנולוגיות הכוללות מציאות רבודה (AR) ומציאות מדומה (VR) - המספקות תמונה אמיתית של נכסים על כל מסך.

"במקום לבקר בנכס ולצאת כשבידם רק עלון פרסום, כעת יוכלו הקונים הפוטנציאליים לסקור ולבחון כל סנטימטר בנכס באמצעות אפליקציית DREAMS מכל סמארטפון, טאבלט או מחשב. כל המידע זמין בלחיצת כפתור", מסביר מארק זאבי, מבעלי החברה.

אפליקציה ייעודית

קבוצת אלמוג השקיעה משאבים רבים בפיתוח אפליקציה ייעודית לפרויקט אלמוג כרמל מערב, שהיא בונה ומשווקת בחיפה. האפליקציה DREAM  (מבית במבי) מאפשרת לקונה הפוטנציאלי לקבל את כל המידע על הפרויקט מבלי לצאת מהבית.

האפליקציה קלה לתפעול, ממש כמו משחק, ומאפשרת סיור בסביבת הפרויקט והפיתוח הסביבתי, ביקור וירטואלי בכל דירה, התרשמות מגודל החדרים ואפילו צפייה בנוף לפי גובה ומיקום הדירה במגדלים, שהם הגבוהים ביותר שנבנו בחיפה עד כה.

האפליקציה מספקת בנוסף מידע מקיף על הפרויקט, מלאי הדירות הפנויות, השטחים, המרפסות, כיווני האוויר ועוד. הגולשים מוזמנים לקיים פגישה און ליין עם אנשי המכירות, כלי שימושי במיוחד בימי הקורונה.

האפליקציה של קבוצת אלמוג ניתנת להורדה בקלות באפ סטור וזמינה בפרויקט אלמוג כרמל מערב, ובעתיד הקרוב צפויה להתרחב גם לשאר הפרויקטים של הקבוצה.

פרויקט אלמוג כרמל מערב כולל 437 דירות חדשות בשלושה מגדלי מגורים, על מגרש עצום בשטח של כ-16 דונם. בשנה האחרונה נמכרו כ-50% מהדירות במגדל המגורים הראשון, כל זאת עוד בטרם יציאת שלד הבניין מהקרקע.

רז שרייבר, סמנכ"ל השיווק של קבוצת אלמוג: "כחלק מההתאמות של החברה לאתגרי הקורונה ובכדי לתת מענה טכנולוגי וחדשני לרוח התקופה, השקנו אפליקציה ידידותית למשתמש, המשנה את צורת שיווק הנדל"ן המוכרת כיום בישראל. כ-20% מהעסקאות בשנה האחרונה הגיעו מהאפליקציה. מפילוח הנתונים שאנו מקבלים נראה כי יש מגמת עלייה מתמדת בכמות המשתמשים. זהו שלב ראשוני של הקבוצה לקראת פיתוחי שיווק טכנולוגיים נוספים שנציג בעתיד".

מעבר לשיווק מרחוק

"תקופת הקורונה חשפה אותנו לחדשנות טכנולוגית, שאפשרה לנו להיות בקשר עם הלקוחות גם מרחוק ולקדם באופן יעיל תהליכי מכירה", אומרת סיון פרץ, סמנכ"לית השיווק של חברת בוני התיכון. "חלק מאותן פלטפורמות שהותאמו לתקופה החדשה עבדו מצוין, ונראה שנאמץ אותן גם בעתיד, תוך חיסכון בזמן ובמשאבים לשני הצדדים".

אורית גבאי, סמנכ"ל שיווק ומכירות של קבוצת גבאי: "נסיבות השנה האחרונה שכללו מאוד את אמצעי השיווק והתקשורת עם הלקוחות. הקבוצה עברה תהליך מואץ של דיגיטציה, הכולל קשר אישי באמצעים טכנולוגיים".

גבאי מציינת שתהליכי התחדשות עירונית, למשל, שבדרך כלל מצריכים הרבה פגישות אישיות עם בעלי דירות, עברו בהצלחה לשיחות וידאו, וכך גם הטיפול בלקוחות קיימים. "אם בהתחלה חשבנו שהמעבר יגרום לריחוק, גילינו שזה לא כך. אנשים מעדיפים את צורת התקשורת הזו על פני היעדר קשר בכלל. הנגשת המידע לדיגיטל היא תהליך שימשיך להתפתח".

סיור וירטואלי בדירה

סיורים וירטואליים בדירות עם אפליקציית 3Dtour הביאו למהפכה בשיווק דירות באופן דיגיטלי, במיוחד בתקופת הקורונה.

איך זה עובד? אחרי שהדירה מוכנה מגיע לשטח צלם. הוא מצלם הכל באופן מפורט – מבואה, חדרים, מרפסת והנוף הנשקף מכל חלונות הבית. לאחר מכן מייצרת החברה סיור אונליין, שיכול להיות מוטמע בכל מקום שהיזם חפץ – באתר החברה, להישלח ישירות ללקוח מסוים במייל או באמצעות לינק לוואטסאפ או בכל דרך אחרת.

לאחרונה הוכנסה הפלטפורמה לשימוש בחברת בית וגג, שיוזמת ובונה פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית בגוש דן והמרכז. החברה יצרה סיורים באמצעות 3Dtour במגוון דירות.

לדוגמה, דירה שמושקת בימים אלה בפרויקט עלומים 38-40 ברמת גן, בשתי דירות הגן האחרונות המשווקות בפרויקט שפירא 8 ברמת גן שאוכלס לאחרונה, וכן בפנטהאוז 3 חדרים אחרון שנותר למכירה בפרויקט פנקס 12 ברמת גן, שאוכלס אף הוא לא מכבר.

עירית מעייני, מנהלת השיווק והמכירות של בית וגג: "השנה האחרונה גרמה לנו בבית וגג לחשוב מחוץ לקופסה ולמצוא פתרונות יעילים להנגשת מידע לרוכשי הדירות, באופן יצירתי שתואם במיוחד את תקופת הקורונה".

לדבריה, פלטפורמת הסיור הווירטואלי מסייעת בהתמודדות עם מגבלות התנועה וכללי הריחוק הפיזי, במיוחד עבור לקוחות שנמנים עם אוכלוסיית הסיכון, כאלה שמעדיפים לצמצם מפגשים פיזיים או מתקשים להתנייד ללא קשר למגפה.

"הנגשת חוויית הסיור בדירה, כשהלקוחות בעצם יושבים בסלון ביתם, אידיאלית להם ולצוות המכירות שלנו", מציינת מעייני. "השיחה מתנהלת בדרך דומה מאוד לזו שהייתה מתקיימת במרחב הפיזי, כאילו הלקוחות ביקרו בדירה עצמה או במשרד המכירות".

 

פגישות מכירה בווידאו

מערכת SPitch (סטארט אפ ספיץ') הינה סטארט אפ חדשני לקיום פגישות מכירה בווידאו לעולמות הנדל"ן ובכלל לתחומי המכירה.

הלקוחות יכולים לנהל פגישת מכירה נעימה בפלטפורמת וידאו חכמה, שבאמצעות בינה מלאכותית מבינה את הלקוח, צרכיו ורצונותיו ומתאימה את הדירה הטובה ביותר עבורו בזמן אמת.

המערכת מאפשרת הרשמה ראשונית אונליין, סליקת תשלום במידת הצורך ומספקת דש-בורד נעים ופשוט למשתמש, גם אם אין לו רקע טכנולוגי. ניתן לשלוח הצעת מחיר, סיכום שיחה, לשמור כרטיס לקוח ותובנות מהפגישה. החברות יכולות להציג את המיתוג שלהן.

המערכת מציגה בזמן אמת נתונים רלוונטיים. למשל, אם נושא השיחה הוא הנגישות לשכונה החדשה, המערכת תציג נתונים בזמן אמת על המרחק לרכבת הקלה, זמן סיום העבודות ואפילו תציג את מפת תחנות הרכבת הקלה.

הדגש הוא על חוויית הלקוח והצגה פשוטה של התכנים הוויזואליים, ללא דרישה לידע טכנולוגי בצד הלקוח.

המכירה כיום מתבססת בעיקר על האינסטינקטים ועל הפרשנות של איש המכירות. באמצעות ספיץ' כל פגישה הופכת למעשה לדאטה שניתן לנתח. הייחודיות אינה ביצירת אינטראקציה בווידאו ברוח זום, אלא בסביבה שתומכת בכל שלבי המכירה. 

המערכת הוצגה לאורך תהליך אפיונה ופיתוחה לסמנכ"לי ומנהלי שיווק ומכירות בכירים בענף, שהביעו התלהבות ורצון לאמץ אותה.

עו"ד נדב בריח, מנכ"ל בי נדל"ן ומייסד ספיץ':  "המערכת שתושק ממש בקרוב משלבת טכנולוגיה מתקדמת עם בינה מלאכותית, יכולות וידאו ומולטימדיה, במטרה להפוך כל פרט שעולה בפגישת המכירה לדאטה, ולהפיק תובנות בזמן אמת במהלך הפגישה ולאחריה".

בעידן בו אנחנו פוגשים את הרופא שלנו בשיחת וידיאו, לומדים דרך הזום ורוכשים פחות או יותר כל דבר אפשרי באינטרנט, ספיץ' מעוררת ציפיות גדולות בענף הנדל"ן.

בלי עמלת תיווך

מיזם נדל"ן חדש מציע פלטפורמה חדשנית, המשלבת טכנולוגיה ומודל פעילות מהפכני למכירה וקנייה של נכסים. Get Key פועלת ללא עמלת תיווך, כאשר יש תשלום קבוע לכל עסקה מצד המוכר בלבד.

מדובר במיזם נדל"ן הכולל סיורים וירטואליים בדירות לסינון ראשוני יעיל ומהיר, צילום דירות בתלת מימד על ידי צוות מקצועני וציוד מתקדם.

אחרי כשנה של פיתוח קונספט, בניית תוכנית עסקית, פילוח ובחינה מדוקדקת של השוק חברו היזמים ורד ישראל, רם האס וטל מלנבוים למיזם הנדל"ן Get Key. שיטת התשלום מבוססת על תשלום ראשון שווה לכל נפש לכניסה לשירות, ובמידה ונחתמת עסקת מכר התשלום הקבוע עומד על 5,000 שקל כולל מע"מ על מכירת דירה עד 150 מ"ר.

הסיור הווירטואלי, שנערך בנכס באמצעות ציוד חדשני ועל ידי צלם של Matterport Israel, מאפשר לכל הצדדים חיסכון בזמן. למוכר הוא מהווה סנן יעיל שחוסך טיילת בבית ומאפשר להראות את הדירה לקונים רציניים בלבד. לקונים נחסך זמן בנסיעות, סיורים ופקקים. סינון הדירות, לפחות הראשוני, נעשה מהבית, בזמן החופשי, ומאפשר להתעכב על כל פינה ואפילו למדוד, בלי להרגיש אי נוחות.

תקשורת רב-ערוצית

פלטפורמת Commbox (קומבוקס) לתקשורת לקוחות רב-ערוצית מאפשרת ניהול של כל הנכסים הדיגיטליים ממקום אחד.

המערכת הינה פרי פיתוח של חברת בת בקבוצת Ewave טכנולוגיות. היא מיועדת לניהול קל ואינטואיטיבי של מכלול ערוצי תקשורת דיגיטליים עם הלקוחות, ומספקת חוויית לקוח טובה במגוון מדיות: בוטים, אימייל, צ'אט, וואטסאפ, אס.אם.אס, וידאו, קול, פייסבוק, אינסטגרם ועוד.

כך ניתן לקיים תקשורת רציפה עם הלקוח בכל ערוץ תקשורת אפשרי ולקבל תמונת מצב עדכנית לגבי סטטוס הלקוח על גבי ממשק אחד. הפלטפורמה של קומבוקס מצויידת ביכולות מתקדמות של בינה מלאכותית, הבנת כוונות לקוח ובוטים רב-ערוציים, המסוגלים לתפקד בצורה הרמונית לצד נציגי השירות והמכירה.

"למעשה, הפלטפורמה הזו סייעה לנו לשמור על תקשורת רציפה עם כלל הלקוחות שלנו גם בתקופה בה היינו מצויים בסגרים או במגבלות מרחק", מציין אסף כהנר, מנכ"ל חטיבת השיווק בחברת Ewave Nadlan. "כך יכולנו להביא לידי ביטוי בצורה אופטימלית את מכלול הנכסים הדיגיטליים שברשותנו. בשלושת הסגרים שעברנו עד כה נמנעה מאיתנו האפשרות ליצור מפגשים בינאישיים, והפלטפורמה הטכנולוגית סייעה לנו להמשיך לבצע תהליכי שיווק, מכירה ושירות לקוחות".

אחת היכולות של הפלטפורמה היא בתחום יצירת טפסים דיגיטליים, המייתרים מעמדים פיזיים לחתימה על מסמכים. "אין ספק שהמגיפה האיצה את השימוש בטכנולוגיות חדשות ברמות שטרם ראינו", מסכם כהנר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר