"אנחנו שואפים להשיג עסקה גדולה עם הסעודים שתסיים את המלחמה בתימן ואת המשבר ההומניטארי שם", כך אמר הערב (שני) דובר מחלקת המדינה נד פרייס והדגיש: "אנחנו שואפים לייצר קשרים באזור כדי להתרחק מהמלחמה המתפתחת עם איראן ולחזור אל דיאלוג משמעותי, ולייצר הסכם שלום היסטורי עם ישראל". בהקשר לישראל הוסיף דובר מחלקת המדינה: "אנחנו מדרבנים את ישראל להימנע מצעדים חד צדדיים שפוגעים בפתרון שתי המדינות".
דובר מחלקת המדינה אמר כי ארצות הברית בוחנת את ההתנהלות העתידית של סעודיה אחרי הטלת הסנקציות על עשרות סעודים בעקבות "צו חאשוג'י", אבל לא תכלול בעיצומים את יורש העצר. עוד ציין פרייס כי עתיד מכירות הנשק לסעודיה יוערך מחדש על בסיס האינטרסים והערכים של ארצות הברית, וקרא לממלכה הערבית לפרק את כוח ההתערבות שלה בתימן.
מוקדם יותר, דוברת הבית הלבן ג'ן סאקי אישרה כי ארצות הברית שומרת על הזכות להטיל סנקציות על יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בעתיד אם יהיה צורך בכך. הדוברת נשאלה אם הממשל שומר על האפשרות הזאת והשיבה בחיוב, אך סייגה שארצות הברית לא נוהגת להטיל עיצומים על מנהיגי מדינות, שיש לה יחסים דיפלומטיים איתן. "כמובן שאנחנו שומרים על הזכות לנקוט בכל פעולה בזמן ובאופן שנבחר", אמרה סאקי, "היסטורית, נשיאים דמוקרטים ורפובליקנים בארצות הברית בדרך כלל לא הטילו סנקציות על מנהיגי מדינות, שיש לנו קשרים דיפלומטיים איתן".
בתגובה לדברים, חוקר זכויות אדם של האו"ם אמר שזה "מסוכן באופן קיצוני" שארצות הברית מסרה הערכה רשמית שבן סלמאן אישר את החטיפה או את החיסול של הפובליציסט ג'מאל חאשוקג'י, אבל לא נקטה בצעד כלשהו נגדו.
בשישי האחרון הודיע ממשל ביידן כי יוטלו סנקציות על עשרות סעודים שהיו מעורבים בפגיעה במתנגדי שלטון מעבר לים, לרבות חאשוקג'י. זאת בנוסף להאשמת בן סלמאן באחריות לחיסול העיתונאי. בסעודיה דחו את ההאשמות.
השגריר היוצא בארה"ב, מייק הרצוג: "כך החמצנו נורמליזציה עם סעודיה"
סוכן מיוחד לשעבר ב-DEA: "כל מקום במקסיקו מחוץ לריזורט מסוכן מאוד"
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
עתיד עזה: סעודיה והאמירויות דורשות לפרק את חמאס מנשקו, מצרים וקטאר מתנגדות
בכירי האוונגליסטים לראש מועצת שומרון: "נקרא רשמית להחלת ריבונות"