קיבלתם הודעת וואטסאפ מסמונג המציעה לכם לזכות ב-Galaxy S21? אל תתפתו, מדובר בהונאה. בשעות האחרונות מועברת הודעה תחת הכותרת "מתנה ליום ולנטיין" (המקור באנגלית), הקוראת להיכנס ללינק המוביל לדף הפעילות - בו יש לכם שלושה ניסיונות בלבד לזכות בפרס השווה.
בעמוד הפעילות מוצגות 12 מתנות עליהם תדרשו ללחוץ, אך באופן עקבי רק בפעם השלישית נחשף הפרס. אז מה הקאצ'? כדי לזכות לקבל את הפרס, תתבקשו לשתף את הקישור לפעילות עם חמש קבוצות או עשרים אנשי קשר בוואטסאפ – כך בעצם מסייעים להפיץ את המזימה לתפוצה רחבה של אנשים.
רוצים לקבל עדכוני טכנולוגיה ומדע לפני כולם? הצטרפו לעמוד האינסטגרם

לאחר ביצוע השיתופים, מקבלים הודעת "מזל טוב" ופרטים על השלב האחרון שהוא התקנת יישום אותו יש להפעיל לפחות 30 שניות. לאחר השלמת הפעולות יש להמתין לבדיקה שתושלם תוך 24 שעות. כדי לעודד את תחושת הדחיפות, מצויין כי "מבצע זה תקף ל-500 שניות", מה שאמור לזרז את אתכם להשלים את הפעולות כדי לקבל את הזכות לאסוף את הפרס הנחשק.

בחברת אבטחת המידע ESET ישראל, מוסרים כי: "מבדיקה שערכנו, עולה כי הקובץ אותו מתבקש המשתתף להוריד ולהריץ בסיום הפעילות, עלול לכלול גישה מרחוק למכשיר, להדליף נתונים רגישים וגם לאפשר גישה להתקן קוד זדוני אחר. במילים פשוטות זה אומר גישה של גורם זר למכשיר שלכם ולתוכן שבו".

"המשפט המוכר תופס גם כאן, אין מתנות חינם. כל פעילות ברשת שמציעה לכם מתנה בתמורה לשיתופים או ביצוע פעולה כלשהי מצדכם, עלולה להתגלות כזדונית ולכן חשוב להיות זהירים", הוסיפו ב-ESET.
בסמסונג ישראל מסרו בתגובה: "לאחרונה נפוצו הודעות, הן ברשתות החברתיות והן בפלטפורמות מסרים, המתחזות להודעה רשמית של סמסונג, ומזמינות להירשם להגרלות. בתמורה מובטחים לנרשמים פרסים שונים, מוצרים, כרטיסי מתנה וכו'. לתשומת ליבכם, אין מדובר בפעילות רשמית של סמסונג, אלא בתרמית והטעיה של גורמים לא ידועים, העשויות לשמש עבירה פלילית. אנו ממליצים לנקוט במשנה זהירות במקרים אלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו