סערת החלה של שקד - וכעת המתכון

לאחר הסערה שנוצרה ברשת במהלך השבת סביב יכולות האפייה של יו"ר סיעת ימינה, כעת היא עונה למזלזלים ולעוקצים עם המתכון המלא לחלת הכוסמין שלה

החלות שהעלתה שקד לרשת // צילום: מתוך הרשתות החברתיות של איילת שקד // החלות שהעלתה שקד לרשת

יושבת ראש סיעת ימינה, חברת הכנסת איילת שקד, פרסמה ביום שישי האחרון, כפי שהיא עושה לא מעט וכפי שעושים רבים מחבריה מכל הקשת הפוליטית, תמונה של אוכל לקראת כניסת השבת. רבים מחבריה עושים זאת וזוכים לתגובות עוקצניות לצד תגובות מפרגנות כאלה ואחרות, אך נדמה שהפעם תמונת החלות של שקד גרמה לסערה גדולה יותר, מפתיע לאור העובדה שדווקא חבר כנסת אחר, בצלאל סמוטריץ', העלה תמונה שלו מטגן בצל בחולצה מכופתרת חגיגית כשהאש בכיריים נראית בכלל כבויה.

הסיבה שהתמונה של שקד עוררה ויכוח היא הברשת שמן הזית על החלה האפויה, דבר שלדעת טוקבקיסטים רבים העיד על חוסר מקצועיות או חוסר הבנה. חלק מהם חשדו שמדובר בשקר ובתמונה לא אותנטית הכוללת בכלל חלה קנויה. טענו שהיא מורחת שמן על חלה שקנתה מהספור וניצלו את זה לעקיצות אישיות נוספות דוגמת "את משקרת בכנסת כמו שאת משקרת עם החלות". גולש נוסף כתב: "רמת אמינות: עוגת גבינה של שרה נתניהו". 

הסערה שככה מעט במהלך השבת, וכשזו יצאה, הגיבה שקד לעקיצות בשני פוסטים. בראשון, בחשבון הטוויטר, עקצה את העוקצים וקראה לשיח נקי יותר: "לפני שבת העלתי פוסט, עם החלות שאפיתי, מיד כשהוצאתי אותן מהתנור. 

לצערי היו כמה ממורמרים, שבמקום להגיד שבת שלום, או פשוט להתעלם, בחרו להשמיץ, לשקר. למה בעצם?

המסקנות שלי: 

1. השיח ברשת חייב להיות נקי יותר

2. פחות מדי אנשים יודעים שהברשת שמן זית כשהחלות לוהטות זה טיפ מנצח".

שקד מוכיחה שלא מדובר בחלות קנויות // צילום: מתוך הפייסבוק של איילת שקד
שקד מוכיחה שלא מדובר בחלות קנויות // צילום: מתוך הפייסבוק של איילת שקד

בחשבון הפייסבוק הוסיפה חברת הכנסת גם מתכון לחלות ותמונה מתהליך ההכנה, לטובת אלו שפקפקו וטענו כי היא קנויה:

"שבוע טוב", כתבה. "אני מבינה שחלות הכוסמין שאפיתי עוררו סערה ברשת. אז קודם כל זה מחמיא לי, אבל אין הנחתום מעיד על עיסתו. ואם כבר התעניינתם אז טיפ קטן ממני: כשמוציאים את החלות מהתנור, כשהן עוד לוהטות - למרוח ישר שמן זית ולפזר מלח גס. ללקק את האצבעות".  מצרפת לכם גם את המתכון:

מצרכים:

1 קילו קמח כוסמין מלא

2 כפות שטוחות של שמרים יבשים

כפית שטוחה של מלח

1/2-3/4 כוס סוכר

3 כוסות מים חמימים

1/2 כוס שמן/זית

1 ביצה

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ולשים לקבלת בצק אחיד.

מתפיחים שעה עד שעתיים.

קולעים ומפזרים שומשום מעורבב עם מלח.

מתפיחים עוד רבע שעה. 

אופים על 180 מעלות כחצי שעה עד להשחמה.

מוציאים את החלה מהתנור וכשהיא עדיין לוהטת, מברישים שמן זית ומפזרים מלח גס.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר