מנהיג האופוזיציה הרוסי, סרגיי נבלני // צילום: איי.פי // מנהיג האופוזיציה הרוסי, סרגיי נבלני // צילום: איי.פי

רוסיה פתחה בחקירה פלילית נגד נבלני

לאחר התחקיר שחשף את האכזריות והרשלנות שבה ניסו סוכני הקרמלין לחסל את איש האופוזיציה, מוסקבה משיבה מלחמה • נבלני חשוד במעילה בכספי עמותה

הפרקליטות הרוסית הודיעה היום (שלישי) על חקירה פלילית נגד מנהיג האופוזיציה הרוסי, אלכסיי נבלני, בחשד שעשה שימוש אישי בכספי עמותה אותם גייס מהציבור הרוסי. על פי הטענות, נבלני ושניים משותפיו הוציאו ארבעה וחצי מיליון דולרים מכספי עמותה, אותה הוא מנהל, על צרכים אישיים כמו נסיעות לחו"ל וקניות.

באופן אירוני, העמותה אותה הפעיל נבלני נועדה לתיעוד והפצת מעשי שחיתות של חברי האליטה השולטת ברוסיה ומיליוני בני אדם במדינה צופים בגילויים שחושפים דרך קבע אנשיו של נבלני.

איש האופוזיציה מיהר להגיב על ההאשמות נגדו וכתב בעמוד הטוויטר שלו: "כמו שאמרתי מזמן, הם ינסו להכניס אותי לכלא כי לא מתתי מניסיון ההתנקשות. הדברים מוכיחים כי פוטין עומד באופן אישי מאחורי הכל. הוא גנב ולא מוכן שאיש יחשוף את הפשעים שלו".

מפגינים לועגים לניסיון ההרעלה של נבלני עם זוג תחתונים // צילום: איי.אף.פי
מפגינים לועגים לניסיון ההרעלה של נבלני עם זוג תחתונים // צילום: איי.אף.פי

נבלני שוהה כעת בגרמניה, לשם פונה לקבלת טיפול רפואי לאחר שהורעל בידי אנשי שירות הביטחון הרוסי במהלך טיסה מסיביר למוסקבה. נבלני שרד את ניסיון ההרעלה, שכלל שימוש בגז עצבים צבאי מסוג נוביצ'וק, בזכות תושייה של הטייס שהתעקש להנחית את המטוס מיד ובזכות חובש שזיהה כי האיש הורעל והזריק לו אנטרופין.

נבלני הובא לברלין במצב של תרדמת אך הוא התעורר והחל תהליך ארוך של התאוששות מההרעלה. איש האופוזיציה הנמרץ כבר הספיק להתראיין כמה פעמים והודיע כי בכוונתו לשוב לרוסיה להמשיך במאבק.

לפני כשבועיים חשף אתר התחקירים "בילינגקט" את שמותיהם ותמונותיהם של הסוכנים שעקבו אחר נבלני והשתתפו בניסיון ההתנקשות. החשיפה גרמה מבוכה רבה לקרמלין והנשיא הרוסי, ולדימיר פוטין, התייחס לסוגייה בנאום השנתי לאומה שבו אמר: "אם היינו רוצים להרוג את החולה מגרמניה, היינו עושים זאת מזמן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...