הדירה הכי יקרה
מינואר 2020 התבצעו כ-40 עסקאות בדירות מגורים במחירים העולים על 10 מיליון שקל. לפי דיווחי מס שבח העסקה היקרה ביותר השנה הייתה בסך 46,738,000 שקל, והיא נחתמה בשיא הקורונה ב-12 במרץ. מדובר בדירת מגורים במגדל יוקרה בירקון 51 בתל אביב. הדירה בקומה 18 כוללת 7 חדרים בשטח כ-400 מ"ר נטו.
לפי יו״ר לשכת שמאי המקרקעין חיים מסילתי, תל אביב מובילה במספר עסקאות היוקרה עם 23 עסקאות מתוך 35, אחריה ירושלים עם 9 עסקאות, סביון עם 2 עסקאות ועסקאות בודדות בגעש, הרצליה, שדות ים ורעננה.
הדרישה הכי גבוהה

המיליארדר ואלרי קוגן מציע את הפנטהאוז שלו על הטיילת בתל אביב ב-65 מיליון דולר, המהווים כ-220 מיליון שקל ומשקפים שווי של כ-180,000 שקל למ"ר.
מדובר בפנטהאוז מלכותי מרהיב ביופיו, מעוצב אדריכלית בסגנון הבארוק הקלאסי, שכמותו לא נראה בארץ ומעורר עניין בינלאומי רב. בקומות העליונות 21+22 של אחד הבניינים הכי מפוארים בתל אביב -יפו, בניין הרויאל ביץ', SEA ONE, בקו הראשון לים.
הפנטהאוז משתרע על קומה שלמה, 1,200 מ"ר, עם תקרות בגובה 6 מטר. 3 מעליות פרטיות מובילות לכניסה המרשימה ישירות לפנטהאוז המרהיב ביופיו, שמסוגנן כולו במלאכת מחשבת עם שיש אוניקס, גימורים בזהב ועבודות אומנות מכל העולם.
בפנטהאוז יש 4 סוויטות מלכותיות (בגודל של דירות בפני עצמן), אשר מעניקות חווייה מלכותית, ממש כמו ארמון מהאגדות. הפנטהאוז משווק על ידי סותביס ישראל נדל"ן בינלאומי.
מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>
מוטי כוזהינוף, אשר בונה את מגדל היוקרה בראשית בשכונת בבלי, מסביר כי רוכשי היוקרה בתקופה זו הם מצמצמי דיור אשר עוזבים את הבתים הפרטיים שלהם במטרה לרכוש וילה באוויר בתל אביב. רוכשים אלה מחפשים את החוויה העירונית של תל אביב, את התרבות והבילויים שהעיר מציעה להם, לצד חוף הים.
הכי מעט התחלות בנייה
שיא שלילי נרשם השנה בהתחלות הבנייה. ברבעון השני של 2020 החלו להבנות רק 9,445 דירות חדשות, הנתון הנמוך ביותר בשנים האחרונות.
ברבעון השני של 2020 נרשם גם שיא שלילי בהתחלות בנייה של דירות במסגרת הריסה ובנייה מחדש בתוכנית תמ"א 38-2. החשש הגדול הוא מהמשך המגמה.
המתנה הכי גדולה

האם חברת אאורה ישראל תשבור שיא גינס עם סרט המתנה הגדול בעולם? החברה השלימה את פרויקט ח-300 בחולון, הכולל בניין בן 13 קומות ובו 50 דירות.
בניגוד לרבים בענף, שהודיעו על עיכובים באיכלוס בשל מגיפת הקורונה, אאורה הצליחה להקדים בחודש את מסירת הדירות והחליטה להפתיע את הרוכשים. בניין המגורים, נעטף בסרט מתנה ענק, שהקיף את הבניין כולו, והחברה הזמינה את הדיירים לקבלת המפתח.
הסרט הואר בשעות הערב והפך למיצג ענק, שהאיר את הרחוב כולו. חברת אאורה פנתה כבר לספר השיאים של הגינס, כדי שתבדוק את המיצג במטרה שיירשם כשיא.
הכי הרבה ביקושים


כשהמלונות באילת סגורים הישראלים מחפשים פתרונות חליפיים, וזה הוביל בחודשיים האחרונים לעלייה חדה בביקוש לדירות למגורים, להשקעה ולהשכרה.
לפי נתוני מערכת YZER מבית יד2 בחודש אוגוסט האחרון היו באתר יד 2 כמעט 4,700 חיפושים לדירות לרכישה באילת, שיא בשנה האחרונה. ביולי הביקושים עמדו על 4,519.
לשם השוואה, לפני הקורונה בחודש פברואר היו 2,050 חיפושים ובאוגוסט 2019 כ-3,000 חיפושים. נתוני אוגוסט מהווים זינוק של כ-230% לעומת פברואר ושל 56% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
לדברי יפה סדן, סמנכ"לית השיווק והמכירות של חברת יוסי אברהמי, הבונה מספר פרויקטים באילת, מתחילת 2020 נמכרו 67 יחידות דיור בעיר.
השנה החל להיבנות המלון הראשון באילת אחרי 19 שנה שלא נבנה מלון חדש בעיר. מדובר בקומפלקס מגורים ומלונאות חדשני, אשר יכלול מתחם בילוי והסעדה. "אילת המתינה 19 שנה לרגע הזה, שבו תחל בנייה של מלון חדש", אמר היזם אבי כראל, מייסד קבוצת כראל, בטקס לרגל תחילת הבנייה של קומפלקס המלונאות והמגורים בראון 42.
ההיתרים הכי איטיים
משך זמן הבנייה בישראל נמצא במגמת עלייה מתמדת משנה לשנה, ובחציון הראשון של השנה הוא הגיע לשיא – 31 חודשים בממוצע (משוקלל).
בחינת הממוצע בשנים האחרונות מעלה כי בשנת 2014 משך הזמן הממוצע לבניית דירה עמד על 27.4 חודשים, בשנים 2015 ו-2016 הוא עמד על 28.1 חודשים ובשנת 2017 עלה ל-28.8 חודשים. בשנת 2018 זינק הממוצע ל-30.1 חודשים, בשנת 2019 הוא עמד על 29.4 חודשים.
הכי הרבה מכירות

חברת גיא & דורון לוי היא מהיזמיות הבולטות בשכונת אפקה בקריית ביאליק, ובונה בה 997 יחידות דיור. מאות מהדירות הללו כבר אוכלסו.
ביולי דיווחה החברה על תוצאות מבצע הקיץ שערכה, ובו מכרה מספר שיא של 132 דירות 5 חדרים בשכונה בתוך חודש בלבד, רובן למשפרי דיור ולמשקיעים מחיפה והקריות.
קבוצת רם אדרת מכרה 205 יחידות דיור בפרויקט אדרת הפארק בשכונת נאות שמיר ברמלה מייד לאחר היציאה מהסגר הראשון, במהלך חודש מאי 2020.
הכי הרבה מסירות
למרות משבר הקורונה, חברת דניה הצליחה לשבור שיא מרשים בשנת 2020 באכלוס כמות יחידות דיור המצויות בבניין אחד בלבד, כאשר מסרה 385 יחידות דיור בפרויקט GINDI TLV בתל אביב.
מדובר בפרויקט ייחודי ויוקרתי, הכולל 4 בניינים, כאשר השניים הראשונים מצויים בשלבי המסירות האחרונים. פרויקט זה מיוחד ויוצא דופן גם במספר היחידות הכולל הקיים בכל בניין, מספר עצום של כ-385 יחידות דיור. הממוצע של החברה, אגב, הוא 65 יחידות דיור לבניין.
את שיא המסירה החברה שברה פעמיים, בשני בניינים עם 385 יחידות דיור בכל אחד.
העיצוב הכי מרשים

בעקבות הקורונה והשהייה הממושכת בבית, בחצי השנה האחרונה חלה עלייה משמעותית בהוצאות על ריהוט פנים. על פי נתוני שב"א, הממוצע השבועי להוצאה על ריהוט בין שני הסגרים היה כ-33 מיליון שקל.
במתחם דיזיין סיטי, עיר העיצוב הנבנית בימים אלה במישור אדומים, מדווחים על עשרות עסקאות שנחתמו דווקא בחודשים האחרונים עם מיטב המותגים והרשתות.
הקרקע הכי יקרה
במכרז רשות מקרקעי ישראל שולמו 147 מיליון שקל על 6.7 דונם לבניית 123 דירות במודיעין. החברה היזמית והמבצעת גלעד מאי זכתה במכרז להקמת הדירות במע"ר (מרכז עסקים ראשי) הסמוך לקניון עזריאלי ותחנת הרכבת, תמורת סכום שיא של 130 מיליון שקל שהוצע עבור הקרקע, ועוד 17 מיליון שקל בגין הוצאות פיתוח.
מדובר בקרקע של 7.6 דונם המיועדת להקמת פרויקט מגורים וכוללת בנוסף זכויות לכ-1,000 מ"ר שטחי מסחר. ממוצע ההצעות שהוגשו עמד על 91 מיליון שקל.
ההקמה הכי זריזה

הייתם מאמינים שאפשר להקים מעבדת קורונה בזמן שיא של 16 יום בלבד?
חברת טופ הנדסה בבעלות עמית זילברשטיין השלימה תכנון ובנייה של מעבדת קורונה עבור my heritage בפתח תקווה ב-16 יום בלבד. מדובר בזמן שיא, כאשר עד היום תכנון וביצוע של מעבדות רפואיות לקח כשנה וחצי. המעבדה, שגודלה כ-3,000 מ"ר, תוכננה ונבנתה לספק 30-40 אלף בדיקות ליום. עלות ההקמה מסתכמת ב-10 מיליון דולר והבנייה כללה 150 עובדים מסביב לשעון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו