בשנים האחרונות ישראל הפכה להיות מעצמה קולינרית עם מסעדות חדשות שנפתחות בתדירות גבוהה, קונספטים קולינריים טרנדיים וייצוג מכובד של שפים ישראלים במסעדות עטורות שבחים שפתחו ברחבי העולם. המטבח הפך יותר ויותר לחלק מרכזי ואופנתי בשיח: תרמו לכך גם תוכניות ריאליטי הבישול שמאחוריהן עמדו שפים מוכרים, תוכניות הבישול-טיול ותוכניות האוכל שצצו כפטריות אחרי הגשם, ולא רק בשעות השידור המתות.
עם האוכל בא התיאבון ושפים הפכו למותגים ולמודלים לחיקוי. הם מככבים בפרסומות, במדורי הרכילות, בכתבות עומק בטלוויזיה ובעיתוני סוף השבוע.
"הטבח", שעלתה אמש (שבת) ב-,yes היא דרמה המספרת את סיפורו של שף מצליח במסעדה נחשבת בתל אביב, ועל סביבתו המשתנה, בעולם של אגו, פרסום, כסף וכוח. גל תורן הוא שף דורי, מגלומן, שחצן, שהקים עם אסנת (רותם סלע) מסעדה משגשגת. בן טיפוחיו (טום אביב) הוא שף צעיר שגורף תשואות והופך בעצמו לשם החם בעיר. נמרוד (גורי אלפי), הייטקיסט לשעבר שמאס בתחום, אב לשתי בנות, טרוד בחובות ובחיי היומיום העמוסים, מתקבל לעבוד כטבח במסעדה ומנסה להתקדם. בין הסירים והמחבתות הוא מכיר את שרה (יעל אלקנה), טבחית מוכשרת ומבטיחה שתאתגר אותו ואת שף דורי.
הסדרה מצולמת במטבח המיתולוגי שנשאר ממסעדת "הרברט סמואל" המפורסמת, על כל הציוד הייחודי שנותר בו. חלק מעובדי המטבח בסדרה הם טבחים אמיתיים, וצילום הסצנות בתקריבים וב"צפיפות" שיש במטבח מעביר בצורה טובה את הלחץ בזמן העבודה.
שלושת הפרקים שנשלחו לצפייה די מנומנמים מבחינת העלילה ובעיקר מבחינת העוצמות. שף דורי הוא מניאק אמיתי אבל הוא דמות קצת פרווה בשביל לקבל את התואר השף השנוא. לא ברור אם זו הכתיבה, זה הליהוק או שניהם, אבל הציפייה מסדרה שמביאה את הדרמות מאחורי הקלעים של מסעדה מצליחה, שהכל יהיה הרבה יותר יצרי, קצבי, סוער ואפילו מוגזם. חוץ מכמה קללות פה ושם, אין אש במטבח, אין אש בעיניים ולכן גם אין מה שמדליק את הצופה בבית. מלחמות אגו יכולות להרוס ערים שלמות - כאן אפילו צלחת לא נשברת. איך באות לידי ביטוי הקנאה, הבעיטה בבטן שאתה כבר לא הדיבור הכי חם בעיר, תחושת החוסר המתמדת בתשומת לב ועוד - כל אלה עוברים מתחת לרדאר בחצי מבט והנהון - זה לא מטבח שהתשוקה שלו מפמפמת אדרנלין, זה מטבח על קלונקס.
"הטבח" מפספסת הזדמנות להביא למסך משהו אחר. הבחירה בעולם הקולינריה היא מצוינת כי לא נגעו בזה מספיק, אבל הביצוע אפרורי מדי. היא מנסה לספר סיפור על מאחורי הקלעים של עולם המסעדנות, אבל חסרים בה לא מעט מרכיבים בסיסיים כדי שתהפוך למנה ראויה.
"הטבח", yes VOD טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו