שר הבריאות אדלשטיין: "נביא לקבינט הקורונה הצעה להעלאת הקנסות"

השר הגיע לביקור בבית החולים פוריה בטבריה לחנוך חדרי ניתוח חדשים: "נגיף הקורונה הוא לא רוכב אופניים - לא מכיר 'עלייה' או 'ירידה'" • עוד על סדר היום: הקדמת פתיחת העסקים על חשבון חזרת בתי הספר היסודיים

שר הבריאות אדלשטיין, היום // שר הבריאות אדלשטיין, היום

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין הצהיר היום (שלישי) כי יביא לקבינט הקורונה הערב הצעה להעלאת הקנסות בגין הפרת הנחיות. הדברים נאמרו במסגרת הצהרה לתקשורת במהלך סיור בבית החולים פוריה, לשם הגיע לחניכת חדרי ניתוח חדשים. 

בנוגע להפרות ההנחיות אמר השר אדלשטיין: "נגיף הקורונה הוא לא רוכב אופניים. הוא יכול לעלות מהר בדיוק כמו שיורד מהר, אם נשבר ואם לא נדע לאכוף. יש פער בין ההחלטות הזהירות של קבינט הקורונה לבין מה שקורה בשטח, של הפרת הנחיות מצד מוסדות חינוך ועסקים. לכן, נביא לקבינט הקורונה הצעה להגדלת הקנסות באופן מחמיר. אי אפשר שמי שצדיק רע לו והאחרים טוב להם".

השר בישר שמשרד הבריאות רכש 4.2 מיליון חיסונים נגד שפעת, וההערכה שזו תהיה כמות המתחסנים עד סוף 2020. בתקופה המקבילה אשתקד נרכשו 2.5 מיליון חיסונים בלבד.

הסיור נערך רגע לפני שחברי קבינט הקורונה צפויים להתכנס ב-18:00 כדי לדון בשלב הבא של ההקלות. אלא שאחת האפשרויות שתעלה היא להחליף בין השלב השני לשלישי. כלומר, להקדים את פתיחת המסחר והקניונים, ולדחות את החזרה ללימודים בכיתות א'-ד'.

גורם המעורה בפרטים אמר הערב ל"ישראל היום" כי "אין אפשרות לפתוח שני שלבים בבת אחת". הסיבה לדבריו לדחיית החזרה ללימודים מקורה בזמני ההיערכות של משרד החינוך, שנדרשים ממתווה הלמידה בקפסולות של כיתות א'-ב'. כמו כן, השרים צפויים לדון במתווה החזרה של התלמידים החרדים לישיבות על פי תנאי הקפסולה. 

הוויכוח על הערים האדומות החרדיות הגיע היום גם לכנסת. יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן: "אם נטען שאי אפשר לשלוח שוטר לכל פינה שיסגור את תלמודי התורה, אז בטוח אפשר לגבש רשימה של כל אותם מוסדות שנפתחו בניגוד להנחיות ולשלול מהם תקציבים נדיבים שהם מקבלים מהמדינה". יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, הגיב לליברמן: "פתאום כשזה מגיע לחרדים הוא משנה את אמירתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר