המשלוח היומי: "אח, יא מאמא"

בואו נודה בזה – "אוכל ביתי" במסעדות הוא לרוב מיתוס ומחפה על עצלנות וחוסר יצירתיות של שפים • ב"הו מאמא", לעומת זאת, זה ממש לא המצב

אוכל של אמא, מה זה משנה אמא של מי. מסעדת "הו מאמא" // צילום: חיים יוסף // אוכל של אמא, מה זה משנה אמא של מי. מסעדת "הו מאמא"

בדיוק כמו שכל ילד הכי אוהב את השניצל של אמא שלו אבל לכל שניצל יש טעם שונה, כך גם "אוכל ביתי" במסעדות – שום קציצות בשר לא דומות לקציצות אחרות, שום סלט כרוב לא דומה למשנהו והכל, כמו תמיד, עניין של טעם. עבור אחד פירה בלי בצל הוא תפל, עבור אחר פירה עם בצל הוא שערורייה. איזה פירה "ביתי" יותר?

בהתאם לאמור לעיל, את המשלוח מ"הו מאמא" הזמנו בחשדנות הראויה ובלי הרבה ציפיות, בטח שלא לקבל את הטעם המושלם של השניצל של אמא שוש. כדי להיות הוגנים, לא הזמנו שום דבר שמקועקע במוחנו כ"אוכל של אמא", כי כפי שכבר אמרנו – לאמא אין תחרות.

אז לא הזמנו שניצלים. מה כן הזמנו? שתי ארוחות עסקיות. הראשונה עם בקר סצ'ואן, אפונה ברוטב עגבניות, סלט אנטי פסטי, טחינה וסלט ירקות. עם השנייה היינו קצת נועזים והזמנו קציצות דגים וניסינו כתוספת את הקינואה עדשים. בנוסף, הזמנו סלט גזר חריף. אתם יודעים, שיהיה משהו על השולחן.

עוד לפני שנדבר על האוכל עצמו, צריך לדבר על הכמויות. בואו נאמר שלא היינו צריכים שום סלט גזר להשלים את הארוחה. העסקית של הו מאמא כל כך נדיבה ויפה, שנשאר לנו לא מעט לזלול גם בארוחת הערב. עכשיו, תוסיפו לכמויות גם את העובדה שארוחה עסקית מלאה, עם מנה עיקרית, סלט, טחינה ושתי תוספות, עולה 48 שקלים בלבד, ותקבלו, ככל הנראה, את אחת הארוחות המשתלמות שאפשר להשיג במשלוח.

ועכשיו לטעם. והו מאמא, כמה טעם. כל מנת אוכל ביתי ספוגה בתבלינים ומדיפה ארומה משובחת, כזאת שאופיינית יותר למטבח המזרחי מאשר לזה האשכנזי. אפילו כשמדובר בתוספת פשוטה, כמו אפונה ברוטב עגבניות, זה לא נותן תחושה של מזון מקופסה או מסעדת פועלים, כי אם אוכל טוב שהוכן עם המון אהבה.

הבקר סצ'ואן המצוין הגיע באריזה נפרדת, אולי בגלל כמות האנטי פסטי שמילאה את הכלי הגדול של העסקית. שלוש קציצות הדגים היו גדולות וטעימות וחשוב במיוחד במקרה זה – טריות מאוד. למעשה, כל מנה היתה טעימה וגדולה, מכולן נשארו שאריות וגם את כל השאריות חיסלנו. ומה לגבי הסלט גזר? מזל שהזמנו אותו, בכזה סלט חריף (אמיתי!) לא נתקלנו הרבה זמן.

לסיכום, לכל בן אדם יש את השניצל של אמא שלו, אבל כשאמא גרה בנהריה הרחוקה, אפשר, רצוי, טעים ומשתלם להזמין הביתה את הו מאמא.

"הו מאמא"

בן יהודה 69, קלישר 1, המלך ג'ורג' 26 - תל אביב 

להזמנות *5129 או https://www.ohmama.co.il/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר