מתגעגעים? שני טריקים לצ'יפס בטטה כמו במסעדה

צ׳יפס ממכר עשוי בטטה נימוחה ומטוגנת לפריכות והוא קל להכנה • אם תקפידו על שני הטריקים תרגישו ממש כמו במסעדה מעולה

 ,

עד שישובו המסעדות ומזללות הרחוב אל חיינו, זה זמן מצוין להכין בבית מנות אהובות במיוחד. אחד הלהיטים הישראליים הפופולאריים ביותר הוא צ׳יפס בטטה. בטטה היא כוכבת במטבח הישראלי, היא מתקתקה וזמינה וכיף לבשל איתה. הצ׳יפס הממכר העשוי בטטה נימוחה ומטוגנת לפריכות הוא קל להכנה. יש רק שני טריקים קטנים שיש להקפיד עליהם והרי לכם צ׳יפס ממש כמו במסעדה.

צילום: משה בן שמחון

צ׳יפס בטטה כמו במסעדה

רשימת מרכיבים ל-4 מנות:

2  בטטות ישרות ככל הניתן

2/3 כוס קורנפלור

1 כף אורגנו יבש

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף שום גבישי

1 כפית שטוחה מלח דק

1 בקבוק שמן חמניות לטיגון

מעט מלח לפי הטעם 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבטטות, חותכים למקלות ברוחב של כ-1 ס"מ. מומלץ לחצות את הבטטה לחצי ולעבוד בכל פעם על חצי ממנה כדי להקל על מלאכת החיתוך.

2. משרים את הבטטה במשך כשעה בקערת מים עם קוביות קרח.

3. מסננים מהמים, מייבשים בעזרת מגבת נקיה או נייר מגבת.

4. (אפשר להשתמש במים להשקיית עציצים)

5. בתוך שקית קוקי או זיפלוק או שקית רגילה אך חזקה מערבבים את הקורנפלור עם האורגנו, הפפריקה והמלח ומוסיפים את הבטטות.

6. סוגרים היטב את השקית, מנערים ומערבבים כך שכל רצועות הבטטה יקומחו היטב.

7. יוצקים את השמן לסיר ומחממים עד לטמפרטורת רתיחה.

8. מעבירים חלק מכמות הבטטות אל תוך השמן ללא שאריות קורנפלור, מקפידים שלא לטגן כמות גדולה מדיי בכל פעם.

9. לאחר 5 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה קלה.

10. מעבירים לנייר סופג.

11. חוזרים על פעולת הטיגון עם יתרת הבטטות עד לסיום.

12. זורים מעט מלח מיד עם היציאה מהשמן.

למטבל קארי:

½ כוס מיונז 

1 וחצי כפות תערובת קארי טחונה

1 שן שום כתושה

גרידה מ-1 לימון

קורט מלח

מערבבים את כל המרכיבים למטבל אחיד.

למטבל אסייתי:

½ כוס מיונז 

3 כפות רוטב פונזו

1 כפית שמן שומשום

1 שן שום כתושה

קורט מלח

מערבבים את כל המרכיבים למטבל אחיד.

לצ׳ימיצו׳רי:

1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דק

½ פלפל ירוק חריף קצוץ

½ בצל קטן, סגול או רגיל, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2-4 כפות חומץ יין לבן או אדום

½ כוס שמן זית 

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

מערבבים את כל המרכיבים למטבל אחיד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר