"כאמא וכאישה בעלת עסק לא תמיד אני מצליחה להכין את כל האוכל הבריא שאני שואפת, בייחוד בימי הקיץ, שבהם אנחנו עוברים מפעילות לפעילות ובין לבין אני גם עובדת", כך אומרת בגילוי לב לילך הניג שמול, מנהלת מחלקת עיצוב הום סטיילינג וייעוץ אמנותי למגורים בחברת שניר, בית לשיווק נדל"ן.
"אני משתדלת מאוד להכין בבית מנות ללא מזון מן החי. חשובה לי החשיפה של הילדים למקורות אחרים של חלבון, ואנחנו אוכלים אותן יחד. אחת המנות הכי כיפיות להכנה והכי קלילה היא מנת מוקפץ. היא מכילה את כל אבות המזון הנדרשים. אפשר לאלתר עם הירקות ולשנות את המתכון כראות עיניכם. בנוסף, ניתן ליהנות מההכנה ומהאכילה המשותפת עם הילדים".
רוטב:
כפית קמח טפיוקה / קורנפלור + 2 כפות מים
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות רסק עגבניות אורגני
1 כפית מייפל / סוכר
2 כפות שמן סומסום
1/2 כפית פלפל לבן (לא חובה)
1/4 כפית אבקת ג׳ינג׳ר (לא חובה)
1/4 כוס מים (יותר במידת הצורך)
מוקפץ:
1 בצל חתוך לרצועות דקות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
200 גרם טופו מפורק לחתיכות
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
צ'ילי טרי לפי הטעם
1/2 כוס קשיו טבעי
חופן בזיליקום טרי
חופן נענע טרייה
הכנת הרוטב:
בקערית לערבב טפיוקה ומים.
בקערה נוספת לערבב את כל מרכיבי הרוטב.
להוסיף תערובת טפיוקה ולערבב.
להוסיף מים ולערבב עד שאחיד, להניח בצד.
הכנת המוקפץ:
על מחבת רחבה לחמם כמה כפות שמן.
להוסיף רצועות בצל ולטגן עד שזהוב.
להוסיף פלפל וגמבה ולערבב עד שמתרכך (5 דקות).
להוסיף טופו ו-2 כפות רוטב סויה ולערבב טוב 1-2 דקות.
להוסיף שום וקשיו ולטגן יחד 2-3 דקות.
להוסיף את הרוטב ולבשל תוך כדי ערבוב 5 דקות.
לכבות את האש, להוסיף נענע ובזיליקום ולערבב 1-2 דקות.
להגיש חם על אורז דביק.
- לילך הניג שמול היא מנהלת מחלקת עיצוב הום סטיילינג וייעוץ אמנותי למגורים בחברת שניר, בית לשיווק נדל"ן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו