אם אתם מחוץ ללופ, יכול מאוד להיות שצמד המילים "תזונה קטוגנית" לא אומר לכם הרבה, אז בשבילכם נסביר מהי בעצם הדיאטה הזו, שהפכה ל"להיט", עם כמה שדיאטות יכולות להפוך ללהיט. מדובר, למעשה, בתזונה שמבוססת בעיקר על חלבונים ושומנים, דומה לפליאו, אבל "קיצונית" יותר. כמעט ולא נוגעים בפחמימות ולכן והיא לא מתאימה לכל אחד. זה בדיוק המקום לציין כי הכתבה הזו לא מעודדת דיאטה מסוימת אלא רק ממליצה לפנות לאנשי מקצוע לפני בחירת תפריט.
האתגר, אגב, הוא לא רק בהיבט המשקל, אלא גם כלכלי. הדיאטה נחשבת ליקרה מאוד כי מבוססת על גבינות שמנות, בשר שמן, דגים ועוד ולא על מאכלים כמו לחם, פסטה ושאר דגנים, אבל לא מעט מפורסמים מנהלים את חייהם סביבה והפכו לשגרירים.
אחד השגרירים הגדולים של תזונת הקטו בארצנו הקטנה הוא השף עודד טלמור, שהצליח להפוך את המטבח שיכול להיחשב בעיניי רבים למשעמם, לא משביע ובעייתי, למטבח פשוט מדהים. טלמור אמנם יושב באבן יהודה אבל שולח מנות מוכנות לכל אזור השרון וגוש דן, וכל אחת מהמנות שטעמנו פשוט הדהימה אותנו.
.jpg)
טעמנו מנות בשר טעימות בטירוף שכללו קציצות בקר ברוטב קארי, בשר לחי עגל ביין אדום וסלט כבד קצוץ, המנה הטעימה ביותר הייתה כרוב לבן שאפוי בשומן טלה. הכרוב מקבל את כל הטעמים של הטלה והופך מירק משעמם אך בעל פוטנציאל למנה שכמעט גרמה לנו לבכות.
טלמור דאג גם לאוהבי החומוס ואפילו יש עם מה לנגב - לחמניות מדהימות שעשויות משקדים וחומוס קיטוגני משולב ביצים קשות הם שילוב מעולה שבקלות יכול לספק אתכם בכל הנוגע למנה האהובה. כל המנות החמות אגב יכולות להישמר במקפיא ללא מעט זמן.
אם תרצו ללמוד קצת יותר, טלמור גם מציע סדנאות בישול שיכניסו אתכם לעולם נטול הפחמימות. בהתחלה זה באמת לא פשוט אבל שמבינים שאפשר ליהנות מאוכל וברמה הגבוהה ביותר, מבינים שאפשר להיגמל מפחמימות. שוב – הדיאטה לא מתאימה לכל אחד ומומלץ להתייעץ בתזונאי לפני בחירתה.

ומה בנוגע למחירים? סלט כבד קצוץ (56 שקלים), חומוס שעשוי בסגנון קטוגני עם ביצים קשות (50 שקלים), קרם כרובית וחמאה (60 שקלים), כרוב לבן אפוי בשומן טלה (75 שקלים), תבשיל בשר לחי ביין אדום, רולדת פרגית במילוי כבדים וצנוברים, כבדי עוף מוקפצים בשומן אווז (180 שקלים ל-1 ק"ג), לחמניות שקדים (26 שקלים), תחתיות לפיצה מבצק מוצרלה מעניין (150 שקלים ל-3 יחידות), ופרלינים משוקולד מריר לקינוח (50 שקלים ל-10 יחידות). את המשלוחים ניתן להזמין עד יום שני בערב, המנות מתקבלות ביום חמישי. מינימום הזמנה 300 שקלים.
לתפריט ולהזמנות לחצו כאן
טלפון לבירורים : 054-4210482