ראש שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, דוקטור שרון אלרעי-פרייס, שלחה הערב (ראשון) מכתב לשר הפנים אריה דרעי ובו אישרה כי מבחינת המשרד אין כל מניעה לפתוח את מעבר הגבול הדרומי לנוסעים ישראליים, זאת בכפוף לכניסתם של השבים מן החופשה לבידוד של 14 ימים.
כעת, הנושא נמצא בידיים של דרעי, שצפוי לקיים מחר ישיבה עם בכירי רשות האוכלוסין וההגירה, במטרה להכריע בנוגע לפתיחה המחודשת של הגבול, שכזכור נסגר בחודש מרץ 2020, בשל התפרצות נגיף הקורונה.
במכתב שנשלח ממשרד הבריאות נכתב: "סיני מחולקת לשני חלקים, צפוני ודרומי. על החלק הדרומי, בו מרוכזים החופים והתיירים, הממשל הכריז כשטח "חופשי מקורונה". בפועל, המקרים המדווחים שם מעטים, והם מפוזרים גיאוגרפית. לא ניתן לשלול את האפשרות שמדובר בתת אבחון ותת-דיווח מצד מצרים. כלפי חוץ הממשל המצרי משדר אכיפה קשוחה של נהלים למניעת הדבקות. עם זאת, אין לדעת מה המצב לאשורו, אך ברור שהממשל מעונין לשמור על אתרים אלה נקיים מקורונה משום שהם מהווים מקור הכנסה חשוב".
בדיון שנערך לפני כשבועיים במשרד הבריאות והתיירות התייחסו המשתתפים גם לעניין התיירות הישראלית בחצי האי סיני. אנשי משרד הבריאות הבהירו כי מספר הבדיקות במצרים נמוך ומספר הנדבקים גבוה, ולכן חופשה בסיני לא עומדת על הפרק. ככל הנראה שהאפשרות לנפוש הקיץ בסיני לא קרובה. כעת, כאמור, חזרו בהם מן ההחלטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו