זה יהיה הצ׳אנס "המיליון ואחד״ של גלן רייס. השחקן שכל הקריירה שלו שזורה בניסיונות קאמבק, נפילות לא קטנות וניסיונות לקום מחדש, חתם היום (רביעי) ביובנטוס יוטנה הליטאית. זו תהיה החזרה הראשונה שלו לכדורסל האירופי מאז ששיחק בהפועל חולון ב-2017/18.
אז יש עדיין מי שרוצה לתת לשחקן הכל כל מוכשר הזה, אך המסתבך הסדרתי צ׳אנס? מסתבר שכן. מדובר בקבוצה הליטאית, שסיימה במקום החמישי בליגה בעונה החולפת כשהופסקה בגלל הקורונה. איתו בקבוצה ישחקו הרכז בראיינט קרופורד, אקס גלבוע/גליל ומינדאוסגאס קופשאס, שבילה בעונה שעברה בהפועל ירושלים.
מה היה קורה אם גלן רייס היה מנתב את הכישרון והיכולות שלו רק למגרש. הוא היה יכול להיות היום שחקן אן.בי.אי בכיר עם הרבה מיליונים בבנק. הבעיה שגולת הקריירה שלו היא סדרה של הסתבכויות על המגרש ומחוץ לו, הסתבכויות שהתחילו עוד בתקופת הקולג׳.
בהפועל חולון תחת דן שמיר ראינו בדיוק את שני הצדדים של רייס. מצד אחד, יכולת פנטסטית כשהוא מביא גביע למועדון במו ידיו מול מכבי תל אביב. מנגד, בתחילת אפריל תקרית אלימה בה חבט בגיא פניני ונזרק מהקבוצה. כזכור, רייס עוד הספיק לחזור לקבוצה בסיום העונה ושיחק בגמר הפלייאוף בו הפסידה חולון למכבי ת״א.
מאז עזב את חולון עבר השחקן תחנות רבות. הוא שיחק בפורטו ריקו, הרפובליקה הדומיניקנית, ארגנטינה, מקסיקו והתחנה האחרונה היתה ניו זילנד ברייקרס של דן שמיר שגם בה לא החזיק מעמד ושיחק שלושה משחקים בגלל הסתבכות בתקרית בבר מקומי.
רייס בגמר הגביע. עשה צרות צרורות למכבי תל אביב // צילום: אלן שיבר
בסך הכל מאז עזב את חולון, רייס שיחק 31 משחקים ב-7 קבוצות. חולון היתה המקום בו החזיק הכי הרבה זמן בשנים האחרונות שם שיחק הכי הרבה - 29 משחקים בליגה ובאירופה.
לקבוצה הליטאית מגיע הפורוורד בן ה-29 אחרי החוויה בניו זילנד ואחרי שלא שיחק 9 חודשים. במהלך התקופה פורסם פעמיים ב״ישראל היום״ על אפשרויות שיגיע שוב לשחק בארץ. פעם זה היה בהפועל רמת גן מהלאומית, פעם שניה במכבי אשדוד אחרי פגרת הקורונה. בשתי הפעמים העניין ירד מהפרק על רקע החשש מאופיו הסוער.
גלן רייס מודה לקהל החולוני. חלק גדול מתגעגע בוודאות // צילום: אלן שיבר
בליטא כמובן מכירים את הסחורה וכמו כל קבוצה לפניה, יובנטוס מצפה שהכישרון האדיר יגבר על ייצר ההרס העצמי.
המנהל המקצועי איימאנטאס סקארסיס דיבר על ״שחקן מרשים״ ועל הפוטנציאל וציין כי הוא בונה על כך שהשחקן מעוניין בעונה מוצלחת ונטולת בעיות כדי לחזור לכסף הגדול. ״כששיחקנו נגדו במסגרת האירופית ראינו שאין תרופה מולו. אני מסתכל על הכל בצורה חיובית״, הוסיף באופטימיות.
יש פיתוי גדולה לקחת שחקן ברמות האלה בכסף קטן. השאלה אם ביובנטוס לא יגלו כבר בעתיד הקרוב שזו היתה מלכודת דבש. אם רייס יביא את יכולתו העצומה למגרש ולא יסתבך שוב הרי שהקבוצה הליטאית הצנועה שיחקה אותה, ובגדול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו