"לסגור את מתחם המזון בנתב"ג"

משרד הבריאות דורש לסגור את מתחם המזון בנתב"ג שפועל במתכונת מצומצמת, כדי למנוע התקהלות • רשות שדות התעופה: "זה יביא לתוצאה הפוכה"

צילום: עמי שומן // מתחם המזון בנתב"ג

במשרד הבריאות מבקשים לסגור את מתחם המזון בנתב"ג, כדי למנוע התקהלות. ברשות שדות התעופה מתנגדים: "זה יביא לתוצאה הפוכה".

כתב: שמעון יעיש // צלם: שמואל בוכריס

ביום ראשון נפתחו השמיים וישראלים שיחזרו מ-20 מדינות שהוגדרו "ירוקות" לא יצטרכו להיכנס לבידוד. מתוך רשימת המדינות ירוקות, שלוש מדינות גם מקבלות ישראלים בעלי דרכון ישראלי: בולגריה, קרואטיה ויוון, שאליהן נרשם ביקוש גבוה מאוד לחופשות בימים האחרונים, כך לפי סוכנויות הנסיעות.

כעת, שלושה ימים לאחר פתיחת השמיים, מבקשים במשרד הבריאות לסגור את מתחמי המזון בנתב"ג, במטרה למנוע צפיפות והתקהלות באזורים מסוימים בטרמינל, עוד לפני ההמראה. כזכור, חנות הדיוטי פרי הגדולה עדיין סגורה, וישנם בתי קפה וחנויות מזון בודדות שפתוחות בנתב"ג, ביניהן: אילנס, מקדולנלד'ס בשעות מסוימות, חנות קטנה של דיוטי פרי וחנות ממתקים.

בוועדת הכלכלה של הכנסת שהתכנסה היום (רביעי) דובר בין היתר על ההנחיות להפעלת טיסות מישראל ואליה וביניהן חיטוי מטוסים בין כל טיסה, צמצום השירות במטוסים, חובת עטיית מסיכות ועוד. במהלך הדיון עלו לא מעט חילוקי דעות בנוגע לפתיחה של אזור המזון בנתב"ג. 

עוד בנושא: 

בשורה לנופשים: תיירים ישראלים יוכלו לבקר ביוון 

קופות החולים יבצעו בדיקות קורונה לטסים לחו"ל 

ברוכים הבאים לאמירויות – אחד המקומות היפים והמפנקים בעולם

יורם שפירא, סמנכ"ל מסחר ופיתוח עסקי ברשות שדות התעופה התייחס לאפשרות סגירת מתחם המזון בנתב"ג: "מכיוון שלא ניתן יהיה לאכול במטוסים, כל הפעילויות צריכות להתבצע טרום הטיסה. אם נבטל את 3,000 המטרים של מתחם המזון, תושג המטרה ההפוכה. כמובן שאם ועדת הכלכלה תאפשר לנו לפתוח את המתחם נפעל לפי כל המגבלות, וניצור מרחק בין שולחן לשולחן".

בדיון היו תומכים ומתנגדים למהלך, אך סיומו לא הביא בשורה מכרעת בנושא ובשבוע הבא ידונו בעניין פעם נוספת. לסגירת חנויות האוכל בנתב"ג משמעויות רבות וביניהן עובדים נוספים שיוצאו לחל"ת או יפוטרו, וצמצום האפשרויות לנוסעים לרכוש מזון לפני הטיסה שכן ברוב הטיסות כבר לא מוגשות ארוחות, חלק מחברות התעופה מחלקות סדוויצ'ים ובקבוקי מים אישיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר