תקרית אנטישמית בברלין: ניאו-נאצים הציתו פאב יהודי

בגרמניה גובר החשד כי ניאו-נאצים הציתו פאב מקומי בבעלות יהודית • רב במדינה: "שריפת חנויות יהודיות בגרמניה מעלה תחושות איומות מזיכרון העבר שלנו"

צילום: אי.פי.אי // הפאב שהוצת ,
צילום: אי.פי.אי // הפאב שהוצת

הקהילה היהודית בגרמניה זועמת על רקע הצתת הפאב-מסעדה "מחר יהיה טוב" בשכונת ליכטנברג בברלין שבגרמניה, הנמצא בבעלות יהודית, בסוף השבוע האחרון. 

הבעלים היהודי של הפאב, העיד כי כבר כמה שנים הוא סובל מהטרדות ואיומים מצד שכנים אנטישמים וניאו-נאצים המזוהים עם הימין הקיצוני בגרמניה. בתקשורת הגרמנית דווח כי המשטרה המקומית אישרה כי היא חוקרת חשד להצתה בזדון ממניע אנטישמי. 

עוד בנושא:

• דו"ח האנטישמיות השנתי: עלייה של 18% בתקריות החמורות ברחבי העולם

• מגמה מדאיגה: "מעל 100 מתקפות אנטישמיות בברוקלין בשנה החולפת"

• דו"ח קובע: גל חדש של אנטישמיות פרץ בעקבות הקורונה

בקהילה היהודית בגרמניה זועמים על המקרה, ויהודים וישראלים תושבי ברלין הגיעו היום בסמוך לפאב השרוף כדי להביע תמיכה בבעל המקום היהודי ולמחות כנגד תופעת האנטישמיות במדינה. 

רב העיר דרזדן ומזרח גרמניה, הרב עקיבא וינגרטן התייחס לשריפת הפאב ואמר כי "בהגיע הידיעה על שריפת הבר בברלין שבבעלות יהודית - מה שמסתמן כפשע שנאה ומעשה של אנשי ימין הקיצוני - לא יכולתי שלא לעשות את החיבור עם ההיסטוריה עקובת הדם שלנו כאן". 

"שריפת חנויות יהודיות בגרמניה מעלה בלב כל יהודי תחושות איומות מזיכרון העבר שלנו כאן שהתרחשו על אדמת גרמניה לפני כ-87 שנים", אמר הרב וינגרטן והוסיף כי "מאמין שהרשויות במדינה יניחו ידיהם על הפושעים ויעמידו אותם לדין. במיוחד כאשר בימים אלו כאשר מתנהלת המשפט של הרוצח מהאלה - אנחנו מצפים זה שהסיסמאות 'לעולם לא עוד' לא יהיו ריקות מתוכן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר