הפנטגון הודה לאחרונה בקיומה של יחידה לחקר עב"מים, ולא זאת אלא שחלק מהסנאטורים האמריקנים ששמעו את התדרוכים שלה משוכנעים שיש בידי ארה"ב הוכחות של ממש לטכנולוגיות שהגיעו מהחלל החיצון או לא מכדור הארץ. בעקבות חוק תקציב חדש שמחייב פירוט של הוצאות הצבא, נחשף שהיחידה המשיכה לפעול גם אחרי שנטען כי נסגרה ב-2012 ושהיא תמסור לקראת תקציב 2021 דו"ח מפורט של ממש על הפעולות שלה, שיכלול 180 עמודים. מי שפרסם את המידע על הדו"ח הוא עיתון הניו יורק טיימס שכבר בעבר עסק בפעילותה החשאית.
אחד הדוחפים המרכזיים לחשיפת היחידה ולפרסום הדו"ח, שיהיה בדירוג סודי ביותר ברמה הגבוה האפשרית, הוא מנהיג הרוב הדמוקרטי לשעבר בסנאט הסנטור הארי ריד, שלחץ שנים על משרד ההגנה האמריקני בנושא ואף משוכנע היום כי בידי היחידה הוכחות של ממש לטכנולוגיות שמקורן לא בכדור הארץ. הסנטור אינו לבד בגישה שיש בידי ארה"ב ידע מסוג זה. גם מי שפיקד על תוכנית הבדיקה או היחידה הזו, מאז הקמתה עד 2017, איש הביטחון לואיס אליזונדו, מברך על הדו"ח וקובע כי "יש דברים שלא צריך להסתיר בצללים או שתהיה בהם שקיפות".
אליזונדו הוא רק אחד מהפקידים הבכירים לשעבר בממשל האמריקני שטוען כי בידי ארצות הברית הוכחות להימצאות של טכנולוגיות שאין להם הסבר מבחינת ארצות הברית במדע כיום. גם החוקר אריק וו דייוויס, אסטרופיזיקאי שעבד כקבלן משנה ואז יועץ בפנטגון לחקר עב"מים היה חלק מהתוכנית במשך שנים רבות מאז הקמת היחידה ב-2007. לדבריו, "היו מקרים בהם בדקו שברי חומרים ומתכות שהמסקנה שלנו ביחס אליהן הייתה שארה"ב לא יכולה לייצר את החומר הזה". קבלן ממשלתי אמר לניו יורק טיימס כי נתן תדרוך מסווג למחלקת ההגנה במרץ האחרון שבו תיאר גילויים מ"כלי רכב (וטיס) שלא יוצרו על כדור הארץ".
היחידה חקרה כל הופעה של כלי טייס מעל בסיס אמריקני או פעילות אמריקנית במשך 13 שנים ואספה מידע רב, עדויות וככל הנראה גם שרידים של עצמים שהתרסקו. אלא שבגלל הסודיות המוחלטת של הנושא לא ברור האם מדובר בעב"מים או בכלי טייס משוכללים שפתחו סוכנויות ביון של מדינות זרות כמות רוסיה וסין. בעמדה זו אוחז הסנטור הרפובליקני מרקו רוביו שנחשף גם הוא לחומר הרגיש. "יכול להיות שלממצאים שלנו ישנם הסברים קצת יותר משעממים. יתכן שאחד היריבים שלנו עשה קפיצה טכנולוגית מבחינת יכולות הטיס שלנו וזה מה שאנחנו רואים. מאוד יכול להיות שההסבר לעדויות מקורו בכדור הארץ אבל ברור שאנו צריכים לבדוק זאת לעומק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו