השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה פנה היום (שישי) ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה כי יתייחס במלוא הרצינות הנדרשת לסכנה ההולכת וגוברת לחיי ראש הממשלה ובני משפחתו.
"ממכתבך עולה כי אינך לוקח ברצינות את פנייתי בנוגע לאיומים הגוברים על חיי ראש הממשלה ובני משפחתו. נדמה בעת האחרונה כי אתה פועל כמי שיצא לקרב אישי נגד ראש הממשלה, בבחינת "או אני או הוא", כפי שבא לידי ביטוי בשורה של החלטות (דוגמת התערבותך למניעת אפשרותו של רה"מ לקבל מימון להוצאות המשפט שכפית עליו – כשאתה בניגוד עניינים מובנה בהיותך המאשים והתובע המבקש להביא להרשעתו" כתב אוחנה.
עוד בנושא:
מנדלבליט - גם מ"מ פרקליט המדינה
"פעל מאחורי גבי": מנדלבליט נגד דן אלדד
עימות מנדלבליט-אלדד: סיכוי קטן לבדיקה
בכירים בפרקליטות נגד מ"מ פרקליט המדינה: "מזועזעים מהטלת הרפש במנדלבליט"
מ"מ פרקליט המדינה: מנדלבליט מנסה להדיח אותי כי אני בוחן מידע מטריד בעניינו
בג"ץ קבע: צו ביניים נגד הארכת תפקידו של מ"מ פרקליט המדינה דן אלדד
בנוגע לאיומים על משפחת נתניהו אמר השר לביטחון פנים: "אנו עוסקים בדיני נפשות, במובן הכי מילולי: בזירה הציבורית הסוערת ממילא, נשמעים כיום קריאות מפורשות לרצח ראש הממשלה ובני משפחתו. אלה קריאות בוטות ומפורשות, להבדיל ממה שקרוי "ההסתה שקדמה לרצח רבין". אין המדובר ברמז – אלא באיומים מפורשים, ולעיתים גראפיים – על חייו".
על נושא המחאה מול ביתו של ראש הממשלה וחסימת רחוב בלפור בידי המפגינים שאל אוחנה את היועמ"ש "האם נפתחה חקירה? האם נעצרו עצורים? מה המקור החוקי לסמכות שנטלת לעצמך להחליט מתי המשטרה תפתח בחקירה בעבירה של הסתה לאלימות? ככל שננקטו אמצעים, נפתחו חקירות, נעצרו עצורים – יש לפרסם זאת למען יראו ויראו. מההסתה הפרועה עולה רושם ש'אין דין ואין דיין'".
בסיום הפנייה נכתב: "היועץ המשפטי לממשלה – החלטת להפעיל את סמכותך ולהגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה. זה איננו מאבק לחיים או למוות״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו