שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

נמצא קשר בין הקורונה לנגעים בקרב ילדים

מחקר שפורסם באתר sciencedaily טוען כי מצא קשר בין האבעבועות והפריחה המופיעים אצל ילדים לבין הנגיף • הווירוס נמצא גם בילדים שלא זוהו כנדבקים

בדיקת קורונה לילד בברזיל // צילום: רויטרס // בדיקת קורונה לילד בברזיל // צילום: רויטרס ,
בדיקת קורונה לילד בברזיל // צילום: רויטרס // בדיקת קורונה לילד בברזיל // צילום: רויטרס

האם אחד מסימני וירוס הקורונה הוא נגעים בבהונות הרגליים אצל ילדים? השאלה הזו מצויה במחלוקת בעולם המדעי בשלושת החודשים האחרונים מאז החלו להופיע בספרד ובמדינות נוספות עדויות על נגעים באצבעות הרגליים של ילדים.



מה שייחד את הילדים האלו היתה העובדה כי מעבר לנגעים האלו לא הופיעו אצלם תסמינים אחרים ולא דווח על שום בעייה נשימתית או חום, התסמינים המרכזיים של הקורונה. לאור זאת הועלו מספר השערות ונעשו מספר מחקרים כדי לברר האם מדובר בתסמין קורונה נדיר? האם מדובר בתופעת לוואי אחרת או האם מדובר במקריות?

הנחת העבודה המרכזית סביב תופעת הבהונות עם הנגעים היתה כי מדובר בפריחה גופנית כתוצאה מהווירוס. בעולם הרפואה והמחקר יש עדויות רבות על פריחות ונגעים שמופיעים בעקבות מחלות ויראליות וגם במקרה של וירוס הקורונה התקבלו דיווחים על מבוגרים וצעירים שפתחו פריחה גופנית כחלק מהמחלה.

במקרה כזה הפריחה היא תוצאה של דלקת זיהומית שנגרמת לגוף כתוצאה מפגיעתו של הווירוס ולכן היא מהווה עדות על הימצאותו אצל הילד שמגיע עם הנגעים שזכו לשם 'בהונות קורונה'. אלא שמחקרים שנעשו בספרד ובבלגיה בקרב כלל הילדים שהגיעו עם התסמין לא הראו כי יש בגופם את הווירוס או נוגדנים לווירוס. קרי לכאורה הראו המחקרים שהנבדקים כלל לא חלו במחלה. בשלב הזה נטען כי יתכן והשהייה הממושכת בבית, שינוי אורחות ההליכה או ירידה בשמירת ההגיינה בעקבות הסגר הם מה שגרמו לנגעים והקשר שלהם אל הקורונה הוא סיבתי בלבד.



"בהונות הקורונה" כפי שתועדו בספרד // צילום: איי.פי
"בהונות הקורונה" כפי שתועדו בספרד // צילום: איי.פי

אלא שהמציאות בעולם המחקר אינה כל כך פשוטה. מחקר חדש שהתפרסם sciencedaily, מצא קשר בין וירוס הקורונה לתופעת בהונות הקורונה למרות שלכאורה לא נמצא הנגיף בדמם של ילדים אלו. מתברר שלמרות שבדמם של הילדים הנגיף לא נמצא, הוא כן התגלה בביופסיות שנעשה בעורם של ילדים אלו.

הנגיף התגלה בבלוטות הזיעה של כפות הרגליים ובתאי דם המצויים בעור ממש ברקמת תאי האנדותל שבונות את חלקו הפנימי של העור הנגיף קיים. כך הראתה גם סריקת עומק של מקרוסקופ אלקטורנים. חשיבות הממצאים היא שתאי אנדותל מכסים גם את העורקים והוורידים בשאר הגוף ומערכות הלימפה השונות ולכן פגיעה בהם מסבירה תסמינים אחרים שהתגלו בקרב חולי קורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר