ביום שבת הקרוב תחגוג ארצות הברית את יום הולדתה ה-244. זה יהיה יום הולדת מוזר לאור מה שעובר על העולם עם הקורונה, אך מסורות לא נוטשים ולכן גם הפעם, לפחות בפן הקולינרי, צפויה חגיגה, שתבוא לידי ביטוי בשפע של אוכל שפה בארץ אוהבים לכנות "מושחת" ושם, ביבשת אמריקה, נקרא פשוט "אוכל".
בארץ, כיאה למדינה שמקדשת את המסורות הקולינריות של כל מדינות העולם ואוהבת לחגוג אותן, ישנן לא מעט מסעדות שחוגגות את המאורע, ושפים רביעים מציעים שלל מתכונים מפתים, חלקם קלים וחלקם קשים להכנה, אך הכל על טהרת המסורת הקולינרית האמריקנית. השפים אורי רוטנברג (תערוכת ערב) וגבי עזריאל הכינו עבורכם שני מתכונים בשריים מיוחדים ודי קלים להכנה. תקראו, תרכשו את המוצרים, ותתחילו לעבוד. בתאבון
בריסקט ברביקיו מקורמל- אורי רוטנברג

מצרכים:
נתח שלם של בריסקט (חזה עגל)
רוטב ברביקיו "היקורי האנטס"
סוכר חום
אופן ההכנה:
- מורחים על הנתח בנדיבות את רוטב הברביקיו
- אופים אותו למשך שש שעות בתנור שחומם מראש על 120 מעלות
- לאחר ההוצאה מהתנור נותנים לנתח לנוח למשך רבע שעה
- מפזרים סוכר חום בנדיבות על הנתח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כרבע שעה
- התוצאה: נתח עסיסי ומתקתק בניחוח אמריקאי. בתאבון!
קריספי ציקן על וופל בלגי - שף גבי עזריאל

מצרכים
וופל בלגי
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
25 גרם סוכר
100 גרם חמאה מומסת
420 מ״ל חלב
2 ביצים
כפית תמצית וניל
קורט מלח
טמפורת בירה
כוס קמח
כוס בירה
ביצה
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
שום קצוץ 2 שיניים
אופן הכנה
וופל בלגי
- מחממים את המכשיר להכנת הוופלים
- בקערה מערבבים יחד את הקמח אבקת האפייה הסוכר והמלח בקערה אחרת מערבבים יחד את החמאה המומסת חלב ביצים ותמצית וניל
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת עם החלב, ובעזרת מטרפה מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה
- יוצקים את הבלילה למכשיר ומבשלים או אופים בהתאם להוראות
טמפורת בירה
- מכינים את הבלילה: טורפים יחד את הקמח, הביצה והתבלינים, ומוסיפים בהדרגה את הבירה. הסמיכות הסופית צריכה לדמות יוגורט. שימו לב שככל שהבלילה יותר סמיכה, התוצר יותר רכרוכי.
- מוספים את החזה עוף לטמפורה ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצקים את החזה עוף שעטוף בבלילה של הטמפורה, ומטגנים עד להזהבה.
- מניחים את הקריספי ציקן על הוופל בלגי יוצקים סירופ מייפל ומעל הכל מגרדים גרידה של לימון ומסיימים עם תלתלי בצל ירוק
* תלתלי בצל ירוק- חותכים את הבצל בצורה מאוד דקה ומכניסים לקערה של מים וקרח לרבע שעה
בתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו