הקורונה העלתה את הבלקון לרמה של אייקון. כולנו הבנו שאין מה לחפש בבית בעת בידוד בלי מרפסת צמודה.
בבנייה העכשווית המרפסות מתקרבות בגודלן לפנים הדירה, ולעתים אף בגודל זהה. גם הקבלנים וגם המשפחה הישראלית מבינים את כוחה של המרפסת, שהפכה להיות הדבר הגדול הבא בתחום הבנייה והעיצוב, בטח ובטח לאחר תקופת הסגר. קבלו את מרפסות היוקרה, שיעשו לכם חשק לשכוח מחדר השינה והסלון.
"הניתוק בין פנים הבית למרפסת כיום הוא וירטואלי לגמרי. הסלון לא באמת נגמר היכן שגובלת הוויטרינה", מסביר שי דוד, בעלים של חברת כרכום, המתמחה בעיצוב ותכנון חללי חוץ.
את המרפסות העכשוויות כבר לא מספיק להקיף בצמחיה, הנטייה היא לייצר גן של ממש, שופע באטרקציות, עם כל הפונקציות החשובות לבית, שיוצרות חוויה של ממש.
לשיטתו של דוד, הטיפול בגינות יוקרה שממוקמות על גגות או מרפסות זהה כמעט לחלוטין לגינות על פני הקרקע: "לרוב, מדובר בזוגות שעזבו את הבתים המרווחים לטובת דירות יוקרה במגדלים, וכעת הם רוצים לשחזר את התחושה שחוו בגינה הקודמת שלהם. אלו מרפסות בשטחי ענק, שכוללות כמעט את כל מה שיש בדירה - מטבח חוץ, פינת ישיבה, פינת אירוח, אזור משחקים לילדים, פינת קריאה, בריכה, פינת אוכל ואפילו יער שמדמה את הדבר האמיתי".
וילה בשמיים
תכנון, עיצוב וביצוע: שי דוד, חברת כרכום עיצוב נוף.
המרפסת ממוקמת בהרצליה, שייכת לשתי דירות פנטהאוז שחוברו להן בקומה 11, באחד הפרוייקטים הנחשבים בעיר. גודלה הפנימי של הדירה 400 מ"ר, וגודלה החיצוני 400 מ"ר – שווים בגודלם. "ממש וילה בשמיים", מסביר שי דוד, מנכ"ל ובעלים של חברת כרכום עיצוב נוף, שאחראי על הפרויקט.
חלל המרפסת עוצב במקביל לעיצוב הפנים של הדירה. המרפסת כוללת גן אמיתי, עם פינות חמד מרווחות, מקום לעשות אירועים ולארח כפי שהדיירים אוהבים. הרעיון היה ליצור ריאה ירוקה ומוארת בלב העיר.
הדירה מיועדת למשפחה שגרה בחו"ל ומגיעה ארצה מדי פעם בחגים וחופשות, כחודשיים בשנה. למרפסת שולחן אוכל מרווח ומטבח חוץ. לצידו נשתלו שלל תבלינים לבקשת בעלת הבית. בנוסף יש במרפסת סלון חיצוני, שצופה אל הנוף.
הגן הפנימי כולל שביל הליכה עם אבני מדרך, שעובר בתוך הצמחייה ונותן תחושה של טיול בטבע. בחלק המוגבה של הגג ממוקם ספא מחופה דק עתיק, שכולל ג'קוזי, מקלחת חוץ ומיטות שיזוף.
בריכה ברקיע
תכנון ועיצוב: מעצב הפנים ניצן הורוביץ.
המרפסת המרהיבה בעלת שטח זהה לגודל הבית, בת 130 מ"ר, בפנטהאוז באזור השרון. חלוקת המרפסת כוללת את אזור הבריכה, פינת האוכל ואזור הנוף. שלושת האזורים מתאפיינים בשלושה חומרים שונים. מרפסת הנוף היא חלק בלתי נפרד מהסלון. היא מאורכת, פונה מערבה, עם שתי פינות ישיבה כיפיות לשימוש יומיומי של בני המשפחה, זוג בשנות ה-50, ואיתם אחד הילדים שעדיין גר בבית ביחידה עצמאית.
לאחר מכן אנו פוגשים את אזור הישיבה והאירוח, הכולל פינת אוכל ובישול. זהו שטח גדול יותר עם רצפת עץ במבוק, שכולל פינת אוכל מבטון ומטבח עשוי גרניט פורצלן. מתחם זה מחבר בין הבריכה לאזור הנוף.
נמשיך עם גולת הכותרת – הבריכה. היא ממוקמת על משטח מוגבה עם מדרגות משני כיוונים, מהסלון ומחדר השינה. הבריכה בחיפוי גרניט פורצלן בגוון קורוזיה (ממש אריח שנראה חלוד), חומר שעבר עליו תהליך טבעי. פינת הישיבה העליונה משקיפה לנוף. לבריכה חזית אינפיניטי.
הבריכה פתוחה, אפשר לקפוץ למים // צילום: שי אדם
גג החלומות
תכנון ועיצוב – אדריכל קובי גל. תכנון וביצוע בריכה - חברת פלגים.
המרפסת בגג הפנטהאוז בשכונה יוקרתית בתל אביב שייכת לזוג מבוגר שבנה את דירת חלומותיו. קומת הגג בת כ-85 מ"ר בנויה ממספר מפלסים. המפלס התחתון של הגג כולל חדר שינה עם כניסה נפרדת לבנם, והמפלס העליון כולל אזור אירוח עם מטבח חוץ, אזור ישיבה ובריכה. הרצפה ההידראולית של הבריכה נסגרת כאשר אינה בשימוש והופכת לשטח אירוח, וכך מאפשרת ניצול מקסימלי של השטח.
אבנר צדוק, מנכ"ל ובעלי חברת פלגים המתמחה בבריכות יוקרה, מסביר: "בזכות הבריכה המרפסת הופכת להיות ה-אזור של הבית. כמובן שמדובר בהשקעה גבוהה, אבל היא בהחלט משתלמת ויוצרת חוויה אחרת לגמרי. בעידן הנוכחי אני רואה עלייה משמעותית בביקוש לבריכות במרפסות ובגגות יוקרה. הלקוח מבין שהגיע הזמן לנצל את המרפסת או הגג, והבריכה היא העדיפות הראשונה שלו".
מטיילים ביער
עיצוב ותכנון: שי דוד.
המרפסת במפלס דירת הפנטהאוז בעיר בשרון, בפרוייקט יוקרה. שטחה 150 מ"ר, בדיוק כמו פנים הדירה.
בעלי הבית זוג פנסיונרים, שמכרו את ביתם המרווח ברעננה. בעל הבית רצה להמשיך לטפל בגינה כפי שעשה בביתו המרווח. הוא רצה גן אמיתי, כזה שכל יום יוכל לצאת, לטפל, לבשל, לאכול ולארח את המשפחה המורחבת.
המרפסת חולקה לשני אזורים: המפלס הנמוך כולל מטבח חוץ ופינת אוכל, מוקף בספסלים שגם מהווים אלמנט אחסון. המפלס העליון הוא גן, שתול כולו, עם פרגולה פרי סטנדינג מוגבהת במרכז הגן ושביל טיול שמקיף את הגן.
מדובר בגן אמיתי בשטח 120 מ"ר, שתול בקרקע, שמגשים את הפנטזיה של בעלי הבית. הרעיון היה להחזיר את הטבע למבנה הבטון, כאילו מאז ומתמיד הייתה שם חורשה.
העצים והשתילים הובאו במנוף מבחוץ במבצע לא פשוט, מאחר שלא הייתה גישה ישירה לפנטהאוז. הגינה כוללת אלמנט מים, שמטרתו לתת תחושת חיים ולטשטש את רעש המכוניות של הכביש המהיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו