שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

"זו הוצאת דיבה ברורה": דיון בתביעת רה"מ נגד בן כספית

רה"מ תבע את העיתונאי בעקבות טור משנת 2018 • בטור נטען כי נתניהו קידם הטבות כלכליות בפנסיה ליועמ"ש הכנסת • עורך דינו של כספית: "מהומה על לא מאומה"

צילום: יואב דודקביץ', יוסי זליגר // נתניהו וכספית ,
צילום: יואב דודקביץ', יוסי זליגר // נתניהו וכספית

הבוקר (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בתל אביב דיון מקדמי בתביעת הדיבה שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו נגד העיתונאי בן כספית

צילום: משה בן שמחון

התביעה הוגשה בסוף שנת 2018 בגין טור שכספית פרסם במעריב. התביעה הוגשה על סך 200 אלף שקלים.

עו"ד עמית חדד המייצג את ראש הממשלה: "יש פה רמיזה עבה כקורה, שאיל ינון קיבל כספים כדי להשפיע על בת זוגו. יש פה אמירה שראש הממשלה שיחד את איל ינון כדי להשפיע על החלטות בתיק שלו. זו הוצאת דיבה ברורה". זוגתו של ינון היא עמית מררי, המשנה ליועמ"ש שהייתה חברה בצוות לבחינת הראיות בתיקי נתניהו. 

פרקליטו של בן כספית טען: "יש כאן מהומה על לא מאומה. העובדות הן נכונות והן פורסמו לפני כן בכלי תקשורת אחרים.  הנתבע הוא פרשן פוליטי והוא נתן פרשנות פוליטית למצב. זה בגדר הבעת דעה. אף אחד לא טען שהיה שוחד. זה לא תחקיר, זו פרשנות והבעת דעה. אני מציע לחברי לרדת מהעץ של התביעה הזו". 

עו"ד חדד השיב: "הדברים שכתב בן כספית הם הרבה יותר חמורים ממה שכתב יגאל סרנה על ראש הממשלה. אין פה שום הבעת דעה, יש כאן השמצה. יושב בן כספית וכותב עובדות שהן לא מתחברות. הוא כותב שבן זוגה של מי שיושבת בתיקי נתניהו קיבל הטבות כספיות במיליוני שקלים מראש הממשלה כדי להשפיע על דעתה. במקרה הזה מייחסים מתן שוחד של מיליוני שקלים למי שאשתו היא המשנה ליועץ המשפטי לממשלה כדי להשפיע על דעתה.

"זה הרבה יותר חמור ממה שיגאל סרנה כתב. אם זה היה נכון זה היה מרעיד את אמות הסיפים. זו הפגיעה הקשה ביותר בדמוקרטיה אם זה היה קורה במציאות. האשימו את ראש הממשלה בשוחד של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ואפילו לא מבקשים תגובה מראש הממשלה. כתב שמתיימר להיות כתב בכיר פעל בצורה רשלנית. מי שקרא את הטור האמין שראש הממשלה שיחד את בן זוגה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה כדי להשפיע על התיקים שלו".

הדיונים בתיק יערכו בהמשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר