חוששים מווירוס הקורונה? לפי הרופא היהודי אמריקני הנודע ד"ר מייקל גרגר, שעון העצר לקראת מגפה חמורה פי החל לנוע. על פי המומחה, המגיפה הבאה תהיה קטלנית פי מאה מהקורונה, ותהרוג כל חולה שני, ומדובר בעניין של זמן בלבד עד שתפרוץ.
בספר חדש שפרסם המומחה בסוף החודש שעבר ונקרא "איך לשרוד מגפה?", מציין גרגר כי "חוות גידול בעלי החיים הוא מצע פורה להתפרצות מגפה. בהודעה לתקשורת טען: "כשאשר דוחסים מיליוני תרנגולות יחד בלולים קטנים וצרים, בהם העופות נוגעים, בעצם מייצרים מפעל לווירוסים. נגיפים אף פעם לא נשארים אותו דבר אלא הם משתנים, ומפתחים מוטציות. לכן ה"מפלצת" הבאה כבר נמצאת בתהליכי הייצור שלה והיא מחכה לנו בחוות האלו".
החוקר והמרצה האמריקני מזהיר מפני חוסר ההגיינה שקיים בתעשיית המזון האמריקנית ומזכיר כי כבר היו מספר התפרצויות של שפעת עופות. באחת מהן נדבקו 18 בני אדם, שליש מהם מתו. "מדובר בשיעור מפחיד של תמותה", סיפר.

עוד בנושא:
פריצת דרך במציאת תרופה לקורונה?
מחקר ישראלי: "גילינו ממצאים חדשים שיכולים להוביל לחיסון לקורונה"
איראן: מספר המתים מקורונה בשיא של חודשיים
לדבריו, כדי למנוע יצירה והתפשטות של מגפה כזו צריך לחולל שינויים דרסטיים בצורת החקלאות המודרנית. "צריך להפוך את חוות הגידול להרבה יותר סטריליות ולא לכר התפתחות והדבקה של וירוסים מסוגים שונים. לא פעם היינו צריכים להרוג מיליוני תרנגולות כדי להגן על האנושות והסכנה ממש אורבת שם", טען גרגר.
האזהרה של ד"ר גרגר אינה היחידה, והוא אינו בודד במערכה. לאחרונה, פנו עשרות רופאים בריטיים בהובלת דר' ג'מה ניומן, באזהרה לממשלת בריטניה וטענו כי "חוות הבשר וגידול העופות שלנו חייבות לעבור שינוי. אם לא נתעורר המגיפה הבאה היא פשוט עניין של זמן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו