הממרח האהוב הוא כבר מזמן חומר גלם מן המניין. טעמו המתוק-מלוח מתאים לאינספור מאכלים ומטעמים. הוא מגיע אמנם מעולם האוכל האמריקאי אך מתכתב באופן מופלא גם עם זה האסייתי.
אני, שאוהבת חמאת בוטנים בכל מאודי עוד משחר ילדותי, בחרתי להכין ממנו את שני המתכונים האהובים על בני ביתי. קציצות העוף והבטטה האייקוניות שלי ועוגה בחושה נימוחה ונהדרת.
צילום: גיל קרמר
קציצות עוף ובטטה בניחוח בוטנים וג'ינג'ר
רשימת חומרים לכ-50 קציצות:
1 קילו עוף טחון
1 קילו בטטות
3 כפות שמן זית
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף חמאת בוטנים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 כפות רוטב סויה
1 כפית מלח
1 וחצי כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון
להגשה:
חופן שעועית ירוקה
1 חבילת ברוקומיני או צרור אספרגוס קלוף
אופן ההכנה:
1. עוטפים את הבטטות השלמות בנייר כסף וצולים את הבטטות בתנור בחום גבוה 220 מעלות, מצננים. מסירים את הקליפה בעזרת חוד סכין.
2. בינתיים – מבשלים את הירקות הירוקים במי מלח רותחים, מצננים מיד.
3. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה
4. משמנים תבנית אפייה שטוחה
5. בעזרת הידיים יוצרים קציצות עגולות.
6. מחממים שמן לטיגון במחבת גדולה ומזהיבים משני הצדדים במשך כ-3 דקות מכל צד.
7. מסדרים על התבנית ומשמנים מעט את חלקן העליון של הקציצות.
8. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-15 דקות.
9. מגישים בליווי ירקות ירוקים מוקפצים במעט שמן זית.
בחושה חמאת בוטנים שוקולד
רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה
4 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
1 כוס סוכר דמררה (300 גרם)
3 יח' ביצים
2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה 15%
1/4 כוס שמנת מתוקה לבישול
לתערובת השוקולד
150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
¼ כוס שמנת מתוקה לבישול
1 כוס פצפוצי שוקולד מריר
4 יח׳ ריסס קאפס לקישוט (לא חובה)
אופן הכנה:
1. בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה, חמאת בוטנים וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
3. מערבבים קמח עם סודה לשתייה.
4. מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת חמוצה ושמנת לבישול ויבשים. .
5. ממיסים שוקולד ושמנת לבישול.
6. יוצקים את הבלילה הלבנה לשתי תבניות אינגליש קייק, מעל מסדרים את מלית השוקולד.
7. בעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמת שיש, מפזרים פצפוצי שוקולד, ונועצים שברי ריסס קאפס.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך כ- 30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.