תראו איך המשבר הכלכלי משפיע על כולם. המנכ"ל הראל ויזל הפך למנהיג מחאה, השחקן גיא לואל התחיל למכור עגבניות בירקנייה, והקונדיטורית ליאור קוקה סגרה שישה סניפים, הוציאה לחל"ת שישים עובדים, נעלה את דירתה במגדלי היוקרה של תל אביב וחתמה חוזה על סדרת דוקו-ריאליטי, מה שאילץ אותה לחזור להתגורר אצל אבא ואמא.
כן, העולם השתגע, ולרגל המצב סדרות ריאליטי התחילו להתעסק בצרות כלכליות. הקרדשיאניות מסתובבות בהשקות ובמטוסים פרטיים - אאוט; משפחת קוקה ממעלה אדומים, שמתווכחת על שבירת חסכונות ועל תיוגי פוסטים - זה הטרנד הבא.
ליאור קוקה בת ה-25, כוכבת אינסטגרם המכונה "מלכת הקינוחים", הגיעה בזמנו לחצי גמר "בייק-אוף ישראל", ואשתקד ייצרה באזז כשאנשים עמדו בתור ארוך במרכז תל אביב רק כדי לקנות את העוגות שלה.

היום תורים מטורפים יש מחוץ לכל סופרמרקט, ובמקום לנהל אימפריית מתוקים, גברת קוקה המסכנה צריכה להוביל סדרת טלוויזיה בכיכובה, שמצולמת לאורך משבר הקורונה ומלווה את התמודדותה עם ההתפתחויות.
"מתורים מטורפים ולהיות הדבר הכי מטורף בזמן האחרון, פתאום אני מוצאת את עצמי מובטלת", היא אומרת למצלמה וחושפת מינוס של 15 אלף בבנק, שאין לה איך לסגור כי לא נכנס שכר על חודש פברואר. עצות כלכליות לא תקבלו ממנה. בעבר הלא רחוק כבר חשפה קוקה איך התגלגלה לחוב של 200 אלף שקלים בתחילת פעילותה העסקית, ואילו בשיאו של הפרק היא מסרבת לגלות לאביה את מחירו האמיתי של תיק הגוצ'י שלה. 11 אלף שקלים, לסקרנים.

מכיוון שנקודת הפתיחה של הפרק הראשון היא חודש מארס, הרי מכאן העניינים רק יסתגרו ויתלקחו, ולכן מוקדם עדיין לנתח עד כמה תצליח "קוקה בע"מ" לשקף את רוח התקופה בהמשך העונה.
העולם במשבר, וזה מה שמצפה לנו בעתיד הקרוב - תוכניות על אנשים שמנסים לגמור את החודש. במקרה של משפחת קוקה, ועל פי פרק הבכורה של הסדרה, כנראה אין הרבה מעבר. מדובר באנשים סטנדרטיים וקולניים, עם פתיל קצר וגאוות פריפריה מול הילדה שכבשה את תל אביב, שמתורגמים לוויכוחים עם ההורים ולהקנטות בין אחים. בקיצור, משפחה רגילה בבית רגיל בימי קורונה. מה מיוחד בהם? כלום. מה מייחד אותם? שום דבר. אילו קונפליקטים מורכבים יש ביניהם, חוץ מחילוקי דעות על כסף וכבוד? בינתיים, נאדה.

הרשתות החברתיות גרמו לנו לחשוב כי לכולם יש חיים הרבה יותר זוהרים ומתוקים משלנו. העוגות שקוקה אפתה בכישרון ופרסמה בעמוד האינסטה שלה, סידרו לה קרוב לרבע מיליון עוקבים, אבל פלטפורמת האינסטגרם מאפשרת לנו הצצה חפוזה בלבד על אנשים. סטורי קצר וגוללים הלאה. לא כל אחד עם 200 אלף עוקבים יכול להחזיק סדרת טלוויזיה עם המשפחה שלו.
לא כל מי שצופה בקרדשיאניות ואומר לעצמו "אני גם רוצה", ראוי לקבל תוכנית טלוויזיה, וכפועל יוצא להפוך בזכותה מודל חיקוי לצופים מסוימים. אז למה ליאור קוקה כן ואחרים לא? זהו, שהיא לא. אמנם יש לה יותר עוקבים באינסטגרם מאשר לחשבון של הערוץ שמשדר את התוכנית שלה, אבל זה לא היה צריך לבלבל את מי שהחליט לאשר את הפקת התוכנית הזאת.
"קוקה בע"מ", HOT בידור,HOT REAL ו-HOT VOD, ימי ד'-ה', 19:30
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו