בלי תור: בית חדש לקינוחים של ליאור קוקה

אחרי עוגת הקרפ, הגלידות וההמבורגר המתוק, ליאור קוקה פתחה בוטיק עם טעם של פעם • ומגלה: יש קינוח חדש על הפרק

העוגות לא מורכבות מדי ואפשר לקחת הביתה

נדמה שכל מה שיוצאת בייק אוף, ליאור קוקה, עושה, זוכה להדים חיוביים. זה התחיל בעוגת הקרפים שהפכה לויראלית ברגע, אח"כ עוגות המספרים הצבעוניות והמגרות ומשם הקונדיטורית הצעירה הבינה איך ממציאים את הגלגל, ויותר חשוב כיום, איך הוא מצטלם באינסטגרם. כך ייצא שהיא יצרה חנות פופ אם שבה הגישה המבורגר מתוק ובחורף האחרון היא מוכרת גלידה שוכבת בכל מיני טעמים בקיוסק ברוטשילד. והתור? ארוך ארוך....

בסוף השבוע האחרון הגדילה ליאור קוקה לעשות ופתחה בית קפה בוטיק ברחוב רוטשילד 8 תל אביב. בבית הקפה הזה יוגשו מאפים מלוחים ומתוקים מעשי ידייה ובו אפשר לשבת וגם לקחת הביתה. 

עוגת רוגלעך שוקולד השחר

על הצעד החדש מספרת קוקה: ״הקונספט של המקום הוא קינוחים של פעם עם טעמים של בית. עברתי לתל אביב לפני כשנתיים, ואני מאד מתגעגעת לבית של ההורים שלי במעלה אדומים ולפשטות שיש שם. רוב המקומות היום מגישים קינוחים טעימים אבל מורכבים, ואם רוצים פשטות יש רק קונדיטוריות ומאפיות שקיימות שנים ולא שמות דגש על היופי והאסתטיקה. מאחורי עומד איש עסקים בשם קובי עבד, הבעלים של קבוצת מיתוס ופיש מרקט, שבלעדיו כל זה לא היה קורה. הוא מגשים החלומות שלי״. 

על המוצרים שהיא מגישה היא מוסיפה: "בחרתי את הבייסיק, עוגת גבינה אפויה, עוגת שוקולד, סברינה, קרם שניט, פאי פקאן , פאי לימון ועוד .טווח המחירים עומד על  26-56 תלוי בגודל".

 

קרם שניט הביתה

למה החלטת לפתוח בית קפה?

"החלטתי לתת מענה לאנשים שבאים מרחוק ורוצים לקחת איתם משהו הביתה. כל הקינוחים, ואפילו הבורקס מגיעים ארוזים למרות שיש מקומות ישיבה. בנוסף מדובר במענה לכאלה שרוצים לשבת עם קפה ולאכול משהו קליל וטעים". 

על ההבדל העיקרי בין הקיוסק לבוטיק היא מוסיפה: ההבדל הוא ששמתי דגש על קינוחים נטולי גלוטן כדי לתת מענה לקהל יעד נוסף, תוך כדי שהטעם של המוצר לא נפגע וגם אנשים שאוכלים גלוטן לא ישימו לב בהבדל". 

ומה התכניות קדימה?

״בהמשך, שזה ממש בקרוב יפתח סניף בקניון עזריאלי, מה שיהיה  שדרוג של הקיוסק שלי. תהיה  בו גלידה כמו בקיוסק ועוד מוצר חדש שאני עדיין  לא יכולה לגלות מהו. בנוסף,יפתחו  בחודשים הקרובים סניפים נוספים באזור תל אביב״.

קוקה מגלה ״תמיד לפני פרוייקט חדש שלי אני מפחדת שזה לא מספיק טוב או שלא יבואו אנשים. לשמחתי גם הפעם בפתיחה של הבוטיק אנשים הגיעו מכל הארץ ושעתיים וחצי לאחר שפתחנו נגמרו כל המאפים והעוגות. כל הביקורות שקיבלנו במקום עצמו וגם ברשתות החברתיות היו מדהימות ומרגשות, מדובר בכמויות של הודעות שעדיין אנחנו מנסים להתשלט עליהן״. 

פאי לימון טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר