במשרד הכלכלה והתעשייה יקיימו ביום רביעי הקרוב דיון עם נציגי משרד הבריאות בנוגע ל"תו הסגול" במסעדות. לקראת הדיון יציגו במשרד הכלכלה והתעשייה מתווה שיאפשר את פתיחת המסעדות, בכפוף לעמידה בתנאי "התו סגול".
הוראות משרד הבריאות למניעת התפשטות נגיף הקורונה בישראל // באדיבות משרד הבריאות
על פי מתווה משרד הכלכלה והתעשייה, המסעדות יוכלו לשוב ולהיפתח ב-20 במאי, מה שיאפשר לעובדות ועובדים רבים לשוב למעגל העבודה תוך שמירה על הגבלות הממשלה. במשרד הכלכלה והתעשייה ציינו כי המהלך גובש בהתייעצות עם נציגי ארגוני המסעדות, כשהוא כולל הנחיות מחייבות שיאפשר שמירה על הבריאות העובדים והלקוחות, לצד תפעול העסק באופן בו יוכלו בעלי העסקים לעמוד בדרישות.
עוד בנושא:
• ההקלות בפתיחת עסקים נכנסו לתוקף
• התו הסגול – גרסת המאה הקודמת
• "כאוס מוחלט": המסעדות מתמוטטות
לצד חובות כמו תשאול העובדים על תסמינים, מדידת חום, שמירת מרחק בתורים, חיטוי משטחים ואספקה של מוצרי היגיינה, כולל "התו הסגול" הייעודי למסעדות כללים נוספים. על פי הודעת המשרד, התו כולל הוראות לגבי שטיפת כלים בטמפרטורה של 70 מעלות, חובת החלפה של מדי העובדים עם תחילת העבודה, חיטוי שולחנות וכיסאות בעת תחלופת הסועדים, ודרישה שעריכת השולחן תתבצע רק לאחר שהסועדים מתיישבים.
עוד צוין בהודעת משרד הכלכלה והתעשייה כי על מנת לשמור על ריחוק חברתי, יש להקפיד על מרחק של שני מטרים בין אדם לאדם בתורים שבכניסה למסעדה ומרחק של מטר אחד בין שולחן לשולחן, או של 40 ס"מ בין גב כיסא אחד לאחר. בנוסף לכל זאת, חלה חובה על הסועדים לעטות מסכות בכניסה וביציאה מהמסעדה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו