מנהיגת המחאה נגד הסגר נדבקה בקורונה

אודרי וויטלוק, ממנהיגי התנועה נגד ההגבלות הממשלתיות נגד נגיף הקורונה בצפון קרוליינה, אובחנה כחולה • כעת היא זועמת בבידוד: "פוגעים בחופש הדת שלי"

מפגינה נגד הסגר נעצרת בצפון קוליינה // צילום: איי.אף.פי // מפגינה נגד הסגר נעצרת בצפון קוליינה // צילום: איי.אף.פי

אודרי וויטלוק היא אזרחית אמריקנית ממדינת צפון קרוליינה ואחת ממנהיגות התנועה המקומית נגד הסגר ונגד המאבק הממשלתי במגפת הקורונה. 

יחד עם שתי נשים נוספות, היא פתחה את קבוצת הפייסבוק "פתחו מחדש את צפון קרוליינה", הקבוצה הגדולה ביותר של מתנגדי הסגר במדינה הדרומית. בפוסטים שונים בפייסבוק כינתה ווייטלוק את המגפה "הונאה" ו"מזימה" וזכתה לתגובות נלהבות מ-50 אלף חברי העמוד. 

אלא שביממה האחרונה נודע לרשת CBS המקומית כי וויטלוק עצמה נדבקה במגפה, לאחר ששני ילדיה חלו והיא קנתה ערכת בדיקה ונמצאה חיובית. כעת היא מנצלת את ההסגר להביע את זעמה על מדיניות המושל במדינתה, שהחליט להאריך את הסגר הכללי עד השמיני במאי. 

וויטלוק טוענת כי חופש הדת שלה נפגע ואומרת כי "החברה המודרנית כשלה בהכחדת נגיפים מדבקים. בידוד צריך להיות מבצוע במתקן רפואי מתאים. אני נתבקשתי שלא להשתתף באירועים ציבוריים או פרטיים ולכן הממשלה שלי שוללת ממני את החופש המובטח בתיקון הראשון לחוקה האמריקנית ואת חופש הדת שלי". 



מפגינים נגד הסגר בצפון קרוליינה // צילום: איי.פי
מפגינים נגד הסגר בצפון קרוליינה // צילום: איי.פי

מושל מדינת צפון קרוליינה, רוי קופר, האריך את הצו המחייב את תושבי צפון קרוליינה להישאר בבתיהם בשבועיים בסוף השבוע שעבר. למרות זאת, פעילי תנועת "פתחו מחדש את צפון קרוליינה" קיימו הפגנה גדולה בבירת המדינה ראלי. בהפגנה נשאו המפגינים שלטים המכנים את המגפה "מזימה ממשלתית" ושלטים המסבירים כי המחלה נגרמת מאנטנות סלולריות. 



בתוך כך, מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בארצות הברית עבר את המיליון ולמעלה מ-55,000 בני אדם מתו ממחלת הקורונה. 26 מיליון בני אדם נותרו מובטלים כתוצאה מצעדי הסגר במדינה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר