טקס לזכר חללי צה"ל מהחברה הערבית

טקס מצומצם לזכרם של החיילים הנופלים בני הדתות המוסלמית והנוצרית התקיים בערערה • "צה"ל הוא צבא הגנה לישראל, לא צבא ההגנה ליהודים"

טקס זיכרון לחללי החברה הערבית // טקס זיכרון לחללי החברה הערבית

הבוקר (שני) פקדה משלחת של העמותה הערבית-ישראלית "ביחד ערבים זה לזה" את האנדרטה בערערה לזכר חללי צה"ל ערבים מוסלמים ונוצרים, וקיימו שם טקס לזכרם.

בטקס המצומצם תחת מגבלות הקורונה, השתתף האב השכול, יוסוף ג'האג'ה, אביו של סמל סעיד ג'האג'ה שנפל בשנת 2004 בפיצוץ מנהרת תופת במעבר רפיח, בגיל 19, וסיפר את סיפורו. בסיום המשתתפים הדליקו נרות לזכר חללי צה"ל מהחברה הערבית.

יוסף חדאד, מנכ"ל העמותה ונכה צה"ל: "צה"ל הוא צבא הגנה לישראל, לא צבא ההגנה ליהודים. הנופלים על הגנת המדינה, נפלו למען כולנו. הם גיבורים של כולנו. לא מספיק מתייחסים לחללי צה"ל הערבים-ישראלים. היה לנו חשוב לציין את זכרם השנה, יחד עם שאר הנופלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר