ראש הממשלה בנימין נתניהו התקשר היום (חמישי) ליו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ, והזמין אותו לפגישה הערב. השניים סיכמו כי הצוותים ייפגשו קודם לכן. במקביל, הוציאו כחול לבן והליכוד הודעה משותפת בה מסרו כי החלה פגישת צוותי המו"מ במטרה להקים ממשלת חירום לאומית.
כאמור, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הודיע הבוקר לגנץ כי הוא מעביר את תהליך הרכבת הממשלה לכנסת. בשלב זה, על פי סעיף 10(א) לחוק יסוד: הממשלה, רוב חברי הכנסת רשאים לבקש מנשיא המדינה, בכתב, להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת שהסכים לכך, והכל תוך 21 יום מהודעת הנשיא זו.
אמש נועדו פעם נוספת צוותי המו"מ של הליכוד וכחול לבן, בניסיון להגיע לפריצת דרך במו"מ להקמת ממשלת חירום לאומית, אולם טרם הושגו תוצאות שאפשרו הרכבת ממשלה חדשה.
עוד בנושא:
ממשלת אחדות אינה הפתרון למצב החירום
"עסקנות כחול לבן מונעת ממשלת חירום"
במרחק של שישה מטרים: מאחורי הקלעים של הפגישה המוזרה בין נתניהו לגנץ
העברת מלאכת הרכבת הממשלה לכנסת נעשית כשמונה שעות לאחר תום המנדט שקיבל יו"ר כחול לבן, בני גנץ, להרכבת ממשלה, וכיומיים לאחר שהוחלט להאריך לו את המנדט.
בהודעה ליו״ר הכנסת כתב הנשיא ריבלין: ״אנו מצויים במערכת בחירות, הנערכת זו הפעם השלישית, בתקופה של כשנה, ברצף, בלא שעלה בידי מי מנבחרי הציבור להרכיב ממשלה, שתזכה לאמון הכנסת. כנשיא המדינה, מוטלת עליי החובה על פי חוק יסוד: הממשלה לפעול להרכבת ממשלה בישראל, מהר ככל הניתן, ובהתאם לכך הפעלתי את סמכותי במערכת הבחירות לכנסת ה-23".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו