הטבח חולה? הווירוס יעבור במשלוח

גם אם נזהרתם, בחרתם שלא להגיע למסעדות והזמנתם לבית, ייתכן שאתם בסיכון • מומחה לזיהומים: "הווירוס עובר באוכל"

צילום: Getty Images // הווירוס יכול לעבור באוכל

וירוס הקורונה מתפשט ומשפיע כמעט על כל תחום בחיינו. מסעדות רבות נסגרו, ורובן צפויות לעבור בקרוב למתכונת של משלוחים בעקבות ההנחיות החדשות שפורסמו, ואלו שצפויות להתפרסם בימים הקרובים.

השאלה המעניינת שלא רבים חשבו עליה היא האם וירוס הקורונה יכול לעבור גם במשלוחי אוכל ולהגיע אלינו גם אם אנחנו סגורים בבית ולא פוגשים אף אחד אחר?

פרופסור אייל לשם, מומחה למחלות זיהומיות מבית החולים שיבא תל השומר, אמר ל"ישראל היום" כי, "הווירוס יכול לעבור באוכל במידה שמי שהכין אותו לא שמר על כללי ההיגיינה וחולה. חשוב ביותר שצוות שעובד במסעדות לא יבוא לעבודה חולה. כל מי שעובד ובריא חייב לשטוף את הידיים טוב לפני ואחרי אוכל. לגבי משטחים, חשוב לרחוץ את הידיים טוב לפני ואחרי אוכל".

בהקשר זה מספר מסעדן מתל אביב, "זה ברור מאליו שאם הטבח נשא של נגיף הקורונה הוא עלול להעביר אותו בהרבה דרכים. אם במקרה האדם הזה, שהוא נשא של הנגיף ללא ידיעתו, עובד במסעדה, הנגיף יעבור גם אם הוא ישתמש בכפפות וישטוף ידיים כל חמש דקות, אין כל כך מה לעשות נגד זה..."

"בזמנו, כשהיו תחקירים רבים על היגיינה במסעדות, החלו במקומות רבים לשים דגש רב יותר על היגיינה, וטבחים ש'סרחו' ולא הסכימו ליישר קו בנושא הזה פוטרו. בעלי המסעדות והמנהלים יעשו הכל כדי לשרוד את התקופה הזו, ואם מה שצריך כדי להצליח, לא להיסגר ולצמצם הפסדים זה להסתכל במצלמות 24 שעות ביממה על ההגיינה של השפים, הם יעשו את זה בשמחה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר